Lotos rozwija ofertę Menu Pełne Smaku w Cafe Punkt

Udostępnij artykuł

W ofercie restauracyjnej Cafe Punkt pojawiły się nowe dania. Klienci mogą spróbować m.in. sznycla przygotowanego na różne sposoby, pierogów z kurkami, łososia na warzywnym kaszotto czy gofrów drożdżowych. Jeszcze przed majówką oferta pojawi się na wszystkich stacjach Lotosu z ofertą restauracyjną.

Rozbudowane menu

Pierwszy raz nowa odsłona oferty restauracyjnej Cafe Punkt została uruchomiona na stacji MOP w Olsztynku. Motywem przewodnim oferty „Menu Pełne Smaku” jest sznycel przygotowany na różne sposoby. Klienci mogą skomponować danie tak, jak lubią. Do wyboru jest mięso wieprzowe lub z indyka, panierka klasyczna z ziołami lub pikantna, chrzan w czterech odsłonach smakowych – ze śliwką, ostry z chilli, z miętą lub z burakiem, a także dodatki. Do tego ziemniaki, frytki, gratin (zapiekanka ziemniaczana), kaszotto warzywne, marchewka z groszkiem zasmażana i na parze, kapusta zasmażana lub mieszanka pikli.

Oprócz tradycyjnego dania obiadowego ze sznyclem, w menu pojawia się także kanapka w formie burgera, naleśnik i sałatka – wszystko ze sznyclem. Na najmłodszych klientów czeka sznycelek drobiowy w zestawie z frytkami i warzywami z pary. Nowościami w ofercie restauracyjnej są także pierogi z kurkami i łosoś na warzywnym kaszotto. Dołączyły do niej także przygotowywane na miejscu naleśniki oraz gofry drożdżowe.

W menu pozostały dotychczasowe bestsellery: zupy (gulaszowa, flaki, żurek), śniadania oraz dania obiadowe – golonka i udko z kurczaka.

Źródło: Grupa Lotos

Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2022
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Raport Dostawców Horeca 2022

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 04.04.2022
Aktualizacja: 04.04.2022