Manitowoc Ice do produkcji lodu

Udostępnij artykuł
Maszyny znalazły zastosowanie w wielu branżach. Teraz, kiedy jest tak upalne lato, najbardziej pożądane w branży HoReCa, a także na stacjach benzynowych. 

Manitowoc Ice oferuje całą linię podblatowych kostkarek: NEO i Sotto,  które mogą zaspokoić w każdej restauracji zapotrzebowanie na lód.

Seria urządzeń Manitowoc Ice obejmuje kostkarki do produkcji lodu o kształcie ośmiokątów. Także lodu w kostkach, w bryłach, płatkach oraz lodu łuskowego.

Seria urządzeń NEO™ , to nowy standard wśród kostkarek, nowa klasa, nowe podejście i nowy sposób myślenia na temat lodu. NEO™ oferuje kompleksowe rozwiązania w zakresie podblatowych kostkarek, a także  zapewnia nowe poziomy wydajności i wygodę  korzystania z nich.  Idealnie nadają się do restauracji, barów, kawiarni, klubów sportowych, biur, supermarketów, a także do zastosowania w szpitalach. NEO™ zaprojektowano w taki sposób , aby dostarczać lód wszędzie tam, gdzie jest on potrzebny.

W kostkarkach serii NEO™ zwiększono zdolności produkcyjne. Dostarczają one w ciągu 24 godzin,  do 20 kg więcej lodu (wyniki różnią się w zależności od modelu), niż wcześniejsze modele kostkarek Manitowoc. Przy jednoczesnym  zachowaniu tak samo kompaktowej budowy. Ponadto kostkarki z grupy NEO™ oszczędzają zdecydowanie więcej energii, większość tych  modeli ma certyfikat ENERGY STAR®.

Zalety kostkarek NEO™:

– są  najlepsze w swojej klasie;
– pokrywa kostkarki bardzo łatwo się unosi i odsuwa przy użyciu  zaledwie kilku palców. Umożliwia doskonały dostęp, gdy druga ręka jest zajęta;
– są niezawodne, a jeśli wymagają serwisu, to odbywa się to bardzo sprawnie. Zastosowano w nich pionowy parownik (wykorzystujący opatentowaną technologię Manitowoc). Mają łatwy do wyjęcia pojemnik na lód i dodatkowo budowa kostkarki jest modułowa; 
– mają wbudowaną funkcję opóźnionego włączania, która  pozwala wytwarzać lód tylko w tym czasie, kiedy jest on potrzebny;
– na panelu sterowania kostkarki  zastosowano rozpoznawalne ikony, które są zrozumiałe dla każdego, niezależnie od tego, w jakim języku mówi;
– przyciski: Power, Delay, Cleaning, Bin Full i Service zapewniają natychmiastowe informacje zwrotne z kostkarki;
– jasne, czytelne wskaźniki i przyciski są podświetlane diodami LED o długiej żywotności, a ich umiejscowienie na przodzie kostkarki ułatwia ich sprawdzanie  i aktywację — nie wymaga pochylania się;
– wytwornice lodu NEO™ są ergonomiczne i zapewniają lepszy standard ich czyszczenia:


-> elementy urządzenia, które mają kontakt z  żywnością są łatwe do czyszczenia, gdyż mają zaokrąglone narożniki;
-> śruby motylkowe umożliwiają szybki dostęp do elementów kostkarki  bez użycia specjalistycznych narzędzi;
-> panele zewnętrzne są łatwe do czyszczenia i odporne na odciski palców.

Kostkarka wyposażona w  filtr powietrza, który chroni przed  tłuszczem i kurzem.  Jest łatwy do wysunięcia w celu  czyszczenia –  można go też myć w zmywarce. Ergonomicznie zaprojektowaną szufelkę do lodu, może umieścić po obu stronach wnętrza kostkarki.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE czerwiec-lipiec 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

LuminIce®

W kostkarce zastosowano inhibitor LuminIce® ,  tworzący tzw. „aktywne powietrze”, które przechodząc przez wszystkie odsłonięte elementy strefy żywności ma za zadanie  zahamować wzrost drożdży, bakterii i innych mikroorganizmów, dzięki czemu  odstępy między czyszczeniami kostkarki mogą być znacznie dłuższe.

NEO™

Kostkarki NEO™ charakteryzują się innowacyjnym podejściem do działań serwisowych. Dzięki temu, że pojemnik na lód można łatwo wyjąć, a także  konstrukcja kostkarki jest modułowa, to  usługa serwisowa  jest  znacznie łatwiejsza i szybsza — a to  oznacza, że mniej kosztowna, zwłaszcza po wygaśnięciu gwarancji.

Kostkarki do lodu  Manitowoc Ice, przez 17 lat z rzędu zostały uznane przez  czasopismo Foodservice Equipment & Supplies,  za najlepsze w ich  kategorii, na podstawie opinii  konsultantów, dystrybutorów, dealerów i operatorów  gastronomii. Żaden inny producent maszyn do produkcji  lodu nie może się tym pochwalić. Dlatego kostkarki do  lodu Manitowoc są najlepiej sprzedającymi  się wytwornicami  lodu w Ameryce.

Więcej informacji o oferowanych przez tę firmę Manitowoc Ice urządzeniach można uzyskać u doradców firmy Koree, handlowy@koree.pl.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 09.08.2021
Aktualizacja: 09.08.2021