McDonald’s nie zwalnia tempa

Udostępnij artykuł
12 grudnia br. swoją działalność rozpoczęła pierwsza restauracja sieci w Starym Sączu. Nowy lokal znajduje się przy ul. Jana Pawła II 77A, przy rondzie krzyżującym drogę krajową 87 z drogą wojewódzką 969.

Wciąż dynamicznie rozwijamy sieć restauracji McDonald’s w Polsce. Województwo małopolskie to dla nas istotny kierunek rozwoju. Obecnie działa tu już 35 naszych lokali, ale nowo otwarty obiekt w Starym Sączu jest pierwszym w tym mieście – podkreśla Patrycja Pazio, Corporate Relations Specialist McDonald’s Polska.

Restauracja McDonald’s w Starym Sączu wraz z usługą McDrive jest otwarta dla gości codziennie w godzinach 6:00 do 24:00, a w piątki i soboty od 6:00 do 2:00. Od poniedziałku do piątku do godz. 10:30, a w weekendy do godz. 11:00 obowiązuje menu śniadaniowe. W pozostałych godzinach dostępna jest oferta burgerów i klasycznych produktów McDonald’s. Goście mogą skorzystać również ze strefy kawiarnianej McCafé.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – WRZESIEŃ / PAŹDZIERNIK 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Wnętrze restauracji w Starym Sączu zostało urządzone w stylu Wood & Stone, który charakteryzuje minimalistyczne wzornictwo bazujące na doskonałym połączeniu elementów drewnianych i kamiennych. Kolorystyka restauracji jest bardzo stonowana. Dominują różne odcienie brązu oraz pełna paleta szarości – od bieli aż po czerń. Charakterystycznym elementem wyposażenia są  proste, drewniane ławy. Unikalną stylistykę wnętrza podkreśla nowoczesne wzornictwo oświetlenia.

Sala jadalna oraz strefa McCafé oferują łącznie niemal 100 miejsc siedzących. Na zewnątrz restauracji znajduje się plac zabaw dla dzieci, ogródek z 92 miejscami siedzącymi oraz parking dla samochodów osobowych liczący 25 miejsc.

Lokal jest przystosowany do obsługi osób z niepełnosprawnościami. Oferuje też darmowy dostęp do Internetu. Sprawną obsługę gości zapewnia 50 pracowników, w tym 13 menadżerów.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 13.12.2019
Aktualizacja: 13.12.2019