Meiko powalczy o tytuł Supplier of the Year podczas XVII Food Business Forum 2019

Udostępnij artykuł
Przedstawiciele firmy spotkają się z restauratorami niezależnymi, a także kupcami, dyrektorami i prezesami z sieci gastronomicznych. Meiko weźmie również udział w konkursie Supplier of the Year 2019, którego rozstrzygnięcie nastąpi na zakończenie siedemnastej edycji Forum Rynku Gastronomicznego. Wydarzenie już 9 września w Warsaw Marriott Hotel.

Wraz z najnowszą serią zmywarek podblatowych firma Meiko rozpoczyna nową erę zmywania: model M-iClean U wyznacza nowe standardy pod względem prędkości, redukcji pary i wyników suszenia. Sprawdzone technologie zostały poddane kontrolom i jeszcze bardziej zoptymalizowane. Podczas unowocześniania tego modelu inżynierowie skupili swoją uwagę zwłaszcza na trzech cechach: odzysk ciepła (nowość: ComfortAir), odwrócona osmoza (moduł GiO) oraz opcja Private Label na wyświetlaczu.

Szybsze zmywanie, suszenie, opróżnianie i większa oszczędność dzięki nowemu odzyskowi ciepła ComfortAir

Największą nowość prezentuje zintegrowany odzysk ciepła. Duża powierzchnia ze stali szlachetnej w połączeniu z doprowadzaną zimną świeżą wodą powodują, że ściany maszyny zostają optymalnie ochłodzone. W ten sposób zyskujemy:

  • 30* sekund krótszy cykl mycia
  • do 80 procent* redukcji oparów. Podczas otwierania maszyny nie wydobywa się już widoczna para oraz żadna inna wilgoć lub ciepło nie przedostają się do pomieszczenia
  • ComfortAir zapewnia lepszy wynik suszenia poprzez redukcję wilgoci resztkowej – nawet do 98* procent przy talerzach oraz do 75* procent przy szkle. Dzięki temu – w połączeniu z MODUŁEM GiO – nie ma potrzeby ręcznego dodatkowego polerowania naczyń przez personel.
  • ComfortAir pozwala zaoszczędzić cenne surowce, gdyż gorące opary nie wydostają się z maszyny, ale wracają ponownie do obiegu wody jako źródło energii. Wynik: obniżenie kosztów eksploatacji nawet o 21 proc. ( w porównaniu z poprzednim modelem ).

Szybka instalacja, ogromna oszczędność miejsca

Wszystkie elementy do rozdzielenia sieci oraz moduł GiO są od teraz zintegrowane z samodzielnie wymienianym filtrem dokładnym w zmywarkach typu M-iClean U – przy zapewnieniu pełnej zgodności z normą. To unikalne rozwiązanie w tej branży. Zmniejsza to zapotrzebowanie na miejsce, a czynności związane z przebudową stają się zbędne. Takie rozwiązanie pozwala zredukować koszty instalacji i konserwacji.
Private Label – panel sterowania można od teraz zindywidualizować i dostosować do swoich potrzeb umieszczając na wyświetlaczu swoje Logo i na przykład najważniejsze numery telefonu.

SUPPLIER OF THE YEAR 2019
PRESTIŻ • ZAUFANIE ODBIORCÓW • SUKCES SPRZEDAŻOWY
> kliknij po szczegóły <

W konkursie Supplier of the Year Food Business Forum 2019 biorą udział firmy – dostawcy produktów, urządzeń, sprzętu, technologii i usług dla sektora HoReCa, które zgłosiły i opłaciły swój udział w XVII Food Business Forum jako Sponsor lub Wystawca, albo wykupiły Kartę Wstępu – Business i będą prezentowały swoją ofertę podczas spotkań Business Speed Dating organizowanych w ramach wydarzenia. Trzech, równorzędnych zwycięzców konkursu wybiera jury złożone z „kupców” uczestniczących w tegorocznej edycji Business Speed Dating. Laury dla najlepszych Dostawców Roku wręczone zostaną podczas wieczornej Gali na zakończenie XVII Food Business Forum 2019.

www.foodbusinessforum.com

Organizatorem jest BROG B2B – media efektywnej komunikacji – wydawca czasopism: Świat HoteliNowości GastronomiczneSweets & CoffeeStacja Benzynowa & Convenience Store; portali: www.horecanet.pl, www.petrolnet.pl, oraz organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum, Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee, a także Forum Rynku Stacji Paliw PetroTrend.

Kontakt z Organizatorem
BROG B2B

Zbigniew Pąk
dyrektor sprzedaży
664 463 083, 22 290 66 11
z.pak@brogb2b.pl

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 18.07.2019
Aktualizacja: 18.07.2019