Multifood STP wkroczy na nowe rynki

Udostępnij artykuł

Nowy lokal jest piątym w sieci Multifood STP, w tym trzecim własnym (pozostałe działają na licencji franczyzowej). Jak już podawał portal Horecanet.pl, w ciągu najbliższych 10 lat Multifood STP planuje otworzyć w systemie franczyzowym 100 restauracji w całej Polsce.

– Sukces na lokalnym rynku gastronomicznym zaostrzył nasz apetyt – mówi Marzena Krupińska, dyrektor ds. rozwoju sieci Multifood STP. – Postanowiliśmy więc pójść o krok dalej i stworzyć ogólnopolską sieć restauracji STP – liczymy na to, że na fali rosnącej popularności franczyzy w Polsce odniosą one porównywalny do wrocławskiego sukces. Jeszcze w tym roku otworzymy trzy lokale partnerskie. Wszystko wskazuje na to, że pojawią się one w Łodzi i Gliwicach. Nie wykluczamy również innych lokalizacji – dodaje.

W nowej wrocławskiej restauracji STP (otwarcie 15 lipca w centrum handlowym Korona) obowiązywać będzie stała cena na wszystkie dania: 1kg – 28,50 zł. Przez pierwsze dwa tygodnie w ramach promocyjnej akcji "Testuj nas za połowę ceny" w nowym lokalu posiłki będą sprzedawane z 50-procentowym rabatem. W menu, oprócz tradycyjnych polskich dań, znajdą się również sałatki i surówki, a jeśli będzie takie zapotrzebowanie, jadłospis zostanie rozszerzony o potrawy zagraniczne. Tak jak we wszystkich lokalach STP również w tym nowo powstałym obowiązywać będzie pełna dowolność w doborze posiłków. Wszystkie dania są przyrządzane na miejscu.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 09.07.2010
Aktualizacja: 09.07.2010