Muzyka na żywo w restauracjach Der Elefant, Jeff’s, Shipudei Berek i Otto Pompieri

Udostępnij artykuł
Obecnie w niemal w każdym lokalu gastronomicznym usłyszeć można dochodzące z głośników dźwięki. Dobrze, gdy jest dobrana do charakteru lokalu i nie przeszkadza w jedzeniu i rozmowie. Na przykład w Shipudei Berek gościom dyskretnie towarzyszy muzyka izraelska, a w restauracji Otto Pompieri – włoska.
Biesiadnie i rockowo

Jednak coraz częściej w restauracjach grana jest muzyka na żywo, która jak twierdzą restauratorzy, przyciąga gości jak magnes. Chętni do spędzenia czasu przy dobrym posiłku i muzyce mają do wyboru miejsca, w których czas gościom umilają zespoły jazzowe, rockowe czy kapele biesiadne. Ta ostatnia sprawdza się podczas spotkań towarzyskich czy imprez okolicznościowych w restauracji U Szwejka i Podwale 25 Kompania Piwna. 

Nasza restauracja zawsze tętni życiem, ale i muzyką. Współpracujemy ze sprawdzonym zespołem muzycznym. Muzyka biesiadna idealnie komponuje się z biesiadami piwnymi. Goście dobrze się przy niej bawią, chętnie zamawiają ulubione piosenki, śpiewają, a czasem też tańczą – mówi Paulina Zalesińska, menedżerka restauracji Podwale 25 Kompania Piwna.

Inny rodzaj muzyki, bo znane rockowe covery gra zespół w restauracji Jeff`s w Galerii Mokotów. A kiedy Jeff`s przez miesiąc w roku serwuje dania meksykańskie, gościom czas umilają muzycy mariachi.

Klasycznie i jazzowo 

Z kolei romantyczną kolację lub niedzielny obiad przy muzyce można zjeść w znajdującej się w Ogrodzie Saskim restauracji St Antonio. Od wtorku do soboty w godzinach 19 – 20, a w niedziele od 14 do 17, grane są klasyczne utwory na pianinie.

Również w Der Elefancie fortepian Steinway nie stoi przypadkiem. Restauracja znajduje się
w zmodernizowanych, zabytkowych wnętrzach, a swoją atmosferą przypomina Nowy Jork, dlatego najbardziej odpowiednią muzyką dla tego miejsca jest jazz
. Racząc się dobrym jedzeniem i winem można tu codziennie w godzinach 19 – 22 posłuchać standardów jazzowych w wykonaniu pianisty w towarzystwie (w zależności od dnia tygodnia), kontrabasisty i saksofonisty.

Wielu gości decyduje się wizytę w naszej restauracji właśnie wtedy, gdy odbywają się koncerty. Są również tacy, którzy przy rezerwacji proszą o stolik jak najbliżej muzyków – informuje Marzena Wójciak, menedżerka restauracji Der Elefant. 

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LISTOPAD / GRUDZIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 05.02.2020
Aktualizacja: 05.02.2020