“Nie jestem z cukru” otwarte w Blue City

Udostępnij artykuł

Oferuje batony, babeczki, beziki, ciasta, tarty, torty, słoiczki z deserami i wiele innych słodkości. Cukier jest zastępowany bananami, daktylami i erytrolem, maltitolem, inuliną, a także syropem z agawy. Jest też wiele propozycji dla wegan: ciast bez masła, sera, jaj, mleka i miodu. Cukiernia sprzedaje także własny chleb bezglutenowy, kanapki i zdrowe, także słone przekąski.

Pomysł na tego rodzaju wypieki i słodkości przyszedł mi do głowy po jednej z nieudanych wizyt w miejscu, gdzie serwuje się ciasta nie zawierające cukru, glutenu i nabiału. Wyglądały wspaniale, ale to jedyne, co mogę dobrego o nich powiedzieć. Sama jestem osobą, która odżywia się zdrowo, dokładnie sprawdzam składniki danego produktu. Po prostu zwracam uwagę na to, co spożywam, ze względu na dbałość o zdrowie, jak i wiele nietolerancji pokarmowych. Zdecydowanie nie toleruję również niskiej jakości produktów – mówi Agnieszka Wojciechowska, pomysłodawczyni i szefowa cukierni.

W zespole „Nie jestem z cukru” oprócz Agnieszki pracuje Magda, która jest dietetyczką, Michał miłośnik gotowania, dbający nie tylko o smak, ale i wygląd ciast, Monika uwielbiająca eksperymenty kulinarnie oraz Yulia, pasjonatka cukiernictwa.

Chciałabym, aby to miejsce było dla wszystkich, którzy cenią sobie zdrowie, dbają o to, jakie „paliwo” dostarczają organizmowi. Unikają zbędnych kalorii, mają nietolerancje pokarmowe, lubią wegańską kuchnię, a może też dla tych, którzy są ciekawi, jak smakują takie słodkości. Mam nadzieję, że Warszawa pokocha nasze ciasta – dodaje Agnieszka Wojciechowska.

Ciastkarnia przygotuje także torty na zamówienie. „Nie jestem z cukru” znajduje się w CH Blue City, na poziomie -1, przy Pizza Hut. Punkt jest otwarty od poniedziałku do soboty w godzinach 10:00-20:00. Wszystkie wypieki  dostępne są również w sklepie internetowym z odbiorem w Blue City.

Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2022
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 11.04.2022
Aktualizacja: 19.01.2023