Niro: 1,6 mln zł za żywienie pacjentów szpitala

Udostępnij artykuł

Przedmiotem zamówienia było świadczenie, przez dwa lata, usług w zakresie całodobowego żywienia pacjentów, dostaw posiłków oraz dystrybucja na poszczególne oddziały. Poza firmą Niro swoje ofert złożyły jeszcze dwie firmy: Eurest Poland z Warszawy oraz Korona Śląska ze Świebodzic.

Firma Niro rozpoczęła działalność w 1993 roku pod nazwą Przedsiębiorstwo Usługowo Handlowe Niro spółka cywilna. Po powiększeniu kapitału zakładowego od kwietnia 2004 roku działalność prowadzona jest w formie spółki z ograniczoną odpowiedzialnością. Firma oferuje usługi związane z utrzymywaniem czystości i obsługą techniczną firm, usługi zbiorowego żywienia i cateringu oraz pralnicze.

Żywieniem zbiorowym i cateringiem spółka zajmuje się od początku działalności. Firma oferuje przygotowanie i dystrybucję posiłków profilaktycznych, prowadzenie stołówek szkolnych i pracowniczych, żywienie dietetyczne pacjentów w szpitalach, żywienie pensjonariuszy domów pomocy społecznej, organizację imprez okolicznościowych oraz obsługę gastronomiczną szkoleń i konferencji. Ostatni kontakt firmy, o którym pisaliśmy dotyczył świadczenia przez dwa lata usługi żywienia dla Szpitala Specjalistycego im. A. Falkiewicza we Wrocławiu.

 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 09.07.2010
Aktualizacja: 09.07.2010