Noble Bank organizuje imprezę gastronomiczną

Udostępnij artykuł

Gala zostanie zorganizowana na terenie Toru Wyścigów Konnych Służewiec, gdzie specjalnie dla zaproszonych gości powstanie restauracja o powierzchni ponad 4 tys. mkw.

Uczestnicy Wine & Food Noble Night będą mogli skosztować potraw przygotowanych przez najwybitniejszych szefów kuchni oraz najlepsze restauracje w Polsce. 12 specjalnie wyselekcjonowanych restauracji z całej Polski (m.in. Belvedere, Boathouse, Revelo, Acquario w hotelu Monopol, InAzia w hotelu Sheraton Sopot, Szósty Zmysł w hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój, Galeria Bali & Buddha Club, restauracja Concept), będzie konkurować o przychylność gości przygotowując najwykwintniejsze dania ze swojego menu. Uczestnicy gali zdecydują o przyznaniu nagród w trzech kategoriach: przystawka, danie główne oraz deser.

– Organizując galę Wine & Food Noble Night wykorzystaliśmy doświadczenie w spełnianiu oczekiwań najzamożniejszych i najbardziej wymagających klientów Noble Banku i Noble Concierge – powiedział Michał Kulka, prezes Noble Concierge. – W tym roku postanowiliśmy zaproponować naszym gościom jeszcze więcej wyjątkowych przeżyć kulinarnych, organizując we współpracy z Centrum Wina, Wine & Food Noble Day. Dzięki otwartej konwencji, zaproszenia na drugi dzień festiwalu dostępne są również dla osób, które jeszcze nie miały okazji skorzystać z usług Noble Banku – dodaje Michał Kulka.

Wine & Food Noble Day z Centrum Wina – drugi dzień festiwalu kulinarnego – to jedno z najważniejszych, tegorocznych wydarzeń winiarskich w Polsce. Zaproszeni goście, będą mieli okazję degustacji kilkuset gatunków wina od 36 producentów z całego świata. Nie zabraknie też wyśmienitego jedzenia serwowanego przez wybrane restauracje obecne w trakcie pierwszego dnia festiwalu. Dla wszystkich uczestników przygotowano szereg atrakcji, takich jak akademie gotowania prowadzone przez znanych kucharzy, pokazy baristów i sommelierów, konsultacje z enologami oraz konkurs na najlepsze wino.

Cena jednoosobowego zaproszenia na drugi dzień imprezy wynosi 250 zł. Zaproszenia na pierwszy dzień nie są sprzedawane.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 27.07.2010
Aktualizacja: 27.07.2010