Nocny Market kończy sezon

Udostępnij artykuł

81 nocy, 21 weekendów, 609 godzin – tyle czasu spotykaliśmy się, bawiliśmy i zajadaliśmy się najlepszym street foodem w sezonie 2022! Każda podróż ma jednak swój kres i powoli docieramy do ostatniej stacji – informują twórcy wydarzenia.

Długi weekend zamknięcia zacznie się klasycznie w czwartek i zakończy o 23:00 w niedzielę. Poza kulinarnymi podróżami po smakach świata z marketowymi wystawcami, rozstrzygnięty zostanie również plebiscyt Nocne Koty 2022.

Przez siedem weekendów od 4 sierpnia do 18 września marketowi goście oddawali głosy na swoich ulubionych wystawców. Ich decyzją do finału akcji przeszli: Brasil on the Plate, Owca Showroom Food, Uobiod pop-up by Magiczny Składnik, Burritos Locos, Roger That Foods, Ahaan
i YakoTako

Kto pojawi się w ostatni weekend?

Kto zgarnie statuetkę Nocnego Kota i na pewno pojawi się na markecie w 2023 dowiemy się 24 września. Więcej o finalistach oraz plebiscycie znaleźć można w wydarzeniu na Facebooku:
NOCNE KOTY 2022 | wybierz Nocnego wystawcę roku. Akcja Nocne Koty 2022 była również okazją, aby wesprzeć zaprzyjaźnione schronisko w Korabiewicach. Za każdy oddany podczas trwania plebiscytu głos, Nocny Market przeznaczył 1 zł na rzecz zwierzaków. Dzięki zaangażowaniu marketowych Gości, przez siedem weekendów udało się zebrać 3919 zł.

Pełna lista wystawców gastronomicznych na weekend zamknięcia: Nola Bar / BYDŁO i POWIDŁO Meat-ing Place / Bydło i Powidło Tacos / Miss Banh Mi / Viet Nem / Pizzaiolo / Brasil on the Plate / Owca Showroom Food / Uobiod pop-up by Magiczny Składnik / Burritos Locos / Roger That Foods / Ahaan / YakoTako / K-Bar Piękna / Bao Dao Street Food Warszawa / Sedo Balkan Grill Restaurant / Melted / Foca Point by Grill Bastards / Japonki – Browary Warszawskie / Wytrawne Gofry by Melody – Naturalne Lody / Ouch.Warsaw.

Ostatni weekend na Nocnym rozpocznie się w czwartek o 17:00 i potrwa do północy, w piątek i sobotę wystartuje o 17:00 i zakończy się o 1:00, a w niedzielę odbędzie się w godzinach 16:00-23:00.

Rynek Gastronomiczny w Polsce – RAPORT 2022
>> Kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 20.09.2022
Aktualizacja: 20.09.2022