Nocny Market rozpoczął kolejny sezon

Udostępnij artykuł
Streetfoodowy targ mieszczący się na starych peronach dworca głównego, rozpoczął swój szósty sezon 21-23 maja. Jak co roku, nie zabrakło stałych wystawców, barów, strefy muzycznej oraz miejsca do chilloutu. Dodatkowo w tym roku Nocny Market wyciąga rękę do wszystkich nowych w gastronomi, którzy przez pandemię nie mogli rozwinąć swoich kulinarnych skrzydeł.

Nocny Market to stały targ, który mieści się niezmiennie na peronach nieczynnego dworca Warszawa Główna. Jak co roku, Nocny Market będzie karmił spragnionych kulinarnych doznań od czwartku do niedzieli. Od popołudnia aż do późnych godzin nocnych. Na terenie starego dworca spróbować będzie można lokalnych produktów, niebanalnych streetowych dań, a także wybierać spośród kuchni całego świata. Oprócz tego na gości Nocnego Marketu czekać będą wyselekcjonowane trunki, strefa muzyczna i jeszcze więcej miejsca do siedzenia. Klasycznie wszystko to odbędzie się pod gołym niebem, w blasku neonów i księżyca, a także w anturażu dworcowej architektury.

W tym roku właściciele chcą wesprzeć wszystkich tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę w gastronomii. Lub nie mogli rozwinąć skrzydeł właśnie przez pandemię. Możliwość wystawiania się na Nocnym Markecie pozwoli im na powrót do działania w branży gastronomicznej. Podobnie, jak regularne karmienie warszawskich foodies w każdy weekend.

W weekend otwarcia na Nocnym Markecie można było spróbować streetfoodowych propozycji od Włoski Strajk – Pizza Napoletana, Smoke BBQ, Masittā Korea food, Bao Dao Street Food, Foodtruck El Camino, Melted, DESEO, BYDŁO i POWIDŁO Meat-ing Place, Pho Kwadrat, Pogromcy Meatów, YakoTako, Polska Kiełbasa by Szymon Czerwiński, Bangkok soi, Makrell, Viva la Churros, FISH AND CHIPS by Bydło i Powidło Steaks&Seafood Francuska, Dim sum Factory, Burgazje – Bao Burgers & Asian Street Food, Słoiki Warszawskie, Corn Dogs Brodka, Melody – Naturalne Lody i Tiki Wonton – Vege Food.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE maj 2021
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 21.05.2021
Aktualizacja: 24.05.2021