North Fish otworzy drugą restaurację w Warszawie

Udostępnij artykuł

Aktualnie wWola Park znajduje się około 20 lokali gastronomicznych, między innymi: Sphinx, Firley, Green Way oraz lodziarnia Grycan i KFC.

Sieć North Fish liczy obecnie około 20 lokali. Serwują ryby oraz owoce morza w zestawach z frytkami, sałatki. Lokale znajdują się w food courtach galerii handlowych. Ostatnie otwarcia miały miejsce w takich nowo powstałych centrach handlowych, jak: Galeria Sfera w Bielsku-Białej, krakowska Bonarka czy Galeria Jurajska w Częstochowie.

North Fish jest największą siecią fast food specjalizującą sie w daniach rybnych w Polsce. W tym segmencie działają także dwie inne marki – Captain Olsen oraz Fish & Chips.

Sieć Captain Olsen powstała w Trójmieście i tam działają pierwsze restauracje. W połowie 2009 roku podpisano umowę z amerykańską Polimeni Int. Firma buduje galerie handlowe, w których będą otwierane lokale Captain Olsen. Spółka planuje w ten sposób zwiększyć sieć do około 10 restauracji.

Fish & Chips jest nowo powstałą siecią. Pierwsza placówka – w centrum Warszawy ruszyła w końcu 2009 roku. W planach są dalsze inwestycje, zarówno w stolicy, jak i w innych większych miastach. Specjalnością sieci jest ryba z frytkami w podana w typowo brytyjski sposób.