Nowe propozycje w menu North Fish

Udostępnij artykuł
Obecne menu zostało wzbogacone aż o siedem pozycji smakowych. Pierwszą z nich jest panierowany Mintaj z sosem tzatziki. Specjalnie dla miłośników grzybobrania została przygotowana zupa grzybowa z chrupiącymi grzankami. Do restauracji powraca zeszłoroczny jesienny hit, czyli łosoś norweski z kurkami zapieczony w sosie kurkowym z mozzarellą.

W ofercie znajdują się również dania z kuchni wegetariańskiej, w postaci placka warzywnego Veger tzatziki, zawierającego jedyną w swoim rodzaju kompozycję zdrowych składników tj. marchewkę, zielony groszek, kukurydzę, ziemniaki. Smak tego dania dopełnia sos tzatziki. Kolejną pozycję w kuchni wegetariańskiej zajmuje Tortilla vege czyli burger burczany z sosem ziołowo-czosnkowym, z serem sałatkowym, rukolą i mozarellą zapieczony w buraczanym placku tortilla.

Pierwszy raz w restauracjach serwowane są Fish & Nachos czyli panierowane kawałki dorsza czarnego albo paluszki z mintaja, podawane z buraczano-kukurydzianymi nachosami i sosem guacamole. Na koniec dla mniej głodnych, jako szybka przekąska polecane są Nachosy buraczane z sosem guacamole.

Oferta „Jesień” dostępna jest we wszystkich restauracjach North Fish do 01 grudnia 2019 r.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – SIERPIEŃ-WRZESIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 10.09.2019
Aktualizacja: 10.09.2019