W programie znajdą się m.in. filmowe wieczory pod chmurą, dancingi międzypokoleniowe i atrakcje dla najmłodszych.
W każdą środę i niedzielę wakacji o godzinie 21:30 w Browarach będzie można spędzić wieczór na leżaku, w towarzystwie filmów. Na ekranie pojawią się tytuły, w których jedzenie jest nie tylko wyraźnym tłem, ale też często głównym bohaterem. Goście mogą liczyć na takie filmy jak „Szef”, „Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie” czy „Podróż na sto stóp”. W środy na ekranie pojawią się m.in. „Dżentelmeni” czy „Sherlock Holmes”.
OŚWIADCZENIE ZARZĄDU BROG B2B WOBEC PRZEJAWÓW KSENOFOBII I NARUSZEŃ ZASAD ETYKI W PRZESTRZENI MEDIALNEJ
>> kliknij aby się zapoznać <<
Kolejną aktywacją jest Dancing Międzypokoleniowy połączony z Akademią Tańca. Przedstawiciele wszystkich generacji są mile widziani w każdą niedzielę lipca od godziny 16:00. W planach nauka tańców standardowych, swinga czy latino. Jeśli chodzi o najmłodszych to w każdą sobotę lipca i sierpnia pojawią się Sensorysie. Scenografia z naturalnych materiałów i tkanin dla najmłodszych oraz muzyczne poranki. Dla starszych dzieci zaplanowano strefę wielkoformatowych gier planszowych. Także zabaw z animatorami na świeżym powietrzu. Wszystkie letnie aktywacje będą miały miejsce wśród zieleni na Rynku Warzelni oraz Dziedzińcu Laboratorium.
Czerwcowe otwarcia
Przy Grzybowskiej 60 można już zasmakować słynnej Munji. Jest to jedyna w Polsce restauracja serwująca odmianę kuchni adriatyckiej – pełną bałkańskiego ognia. Przy Grzybowskiej 56, pod kolebkami piwnic swoje wnętrza i zewnętrza dla wszystkich spragnionych kuchni hiszpańskiej otworzyła także Sobremesa Tapas Bar. Znana już z Hali Koszyki czy Galerii Młociny. Natomiast przy Krochmalnej 61, do browarowej ekipy dołączyły także delikatesy Piccola Italia & Mediterraneo.
Kolejne zapowiedzi
Już na początku lipca swojej premiery doczeka się m.in. Le Paradox, bar (i sklep) z francuskimi winami. Kolejne gorące miejsce, które pierwszych gości powita już na początku lipca to restauracja OLIVOS. Ucztowanie odbywa się tutaj wedle śródziemnomorskich zasad i tradycji.
Aleja gwiazd na woonerfie Haberbuscha i Schielego
Na terenie Browarów Warszawskich można zobaczyć pierwszą część wystawy, która przedstawia twórców tego miejsca. Doradzają, gotują, układają menu, sprowadzają najlepszej jakości frykasy, przeprowadzają spektakularne metamorfozy – tacy są bohaterowie Browarów. Dlatego zdecydowanie zasłużyli na swoje miejsce w galerii, która powstała na historycznym „rurociągu”. W obiektywie Marcina Borunia stanęli szefowie kuchni, styliści, managerowie, gospodarze. Także pastry chefowie oraz bariści współtworzący koncepty, które rozgościły się w tym nowym kwartale na warszawskiej Woli. Ich uśmiechy witają gości spacerujących wzdłuż ulicy Haberbuscha i Schielego.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE kwiecień – maj 2021
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.