Nowe otwarcia i letnie atrakcje w Browarach Warszawskich

Udostępnij artykuł
W programie znajdą się m.in. filmowe wieczory pod chmurą, dancingi międzypokoleniowe i atrakcje dla najmłodszych.

W każdą środę i niedzielę wakacji o godzinie 21:30 w Browarach będzie można spędzić wieczór na leżaku, w towarzystwie filmów. Na ekranie pojawią się tytuły, w których jedzenie jest nie tylko wyraźnym tłem, ale też często głównym bohaterem. Goście mogą liczyć na takie filmy jak „Szef”, „Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie” czy „Podróż na sto stóp”. W środy na ekranie pojawią się m.in. „Dżentelmeni” czy „Sherlock Holmes”.

OŚWIADCZENIE ZARZĄDU BROG B2B WOBEC PRZEJAWÓW KSENOFOBII I NARUSZEŃ ZASAD ETYKI W PRZESTRZENI MEDIALNEJ
>> kliknij aby się zapoznać <<

Kolejną aktywacją jest Dancing Międzypokoleniowy połączony z Akademią Tańca. Przedstawiciele wszystkich generacji są mile widziani w każdą niedzielę lipca od godziny 16:00. W planach nauka tańców standardowych, swinga czy latino. Jeśli chodzi o najmłodszych to w każdą sobotę lipca i sierpnia pojawią się Sensorysie. Scenografia z naturalnych materiałów i tkanin dla najmłodszych oraz muzyczne poranki. Dla starszych dzieci zaplanowano strefę wielkoformatowych gier planszowych. Także zabaw z animatorami na świeżym powietrzu. Wszystkie letnie aktywacje będą miały miejsce wśród zieleni na Rynku Warzelni oraz Dziedzińcu Laboratorium.

Czerwcowe otwarcia

Przy Grzybowskiej 60 można już zasmakować słynnej Munji. Jest to jedyna w Polsce restauracja serwująca odmianę kuchni adriatyckiej –  pełną bałkańskiego ognia. Przy Grzybowskiej 56, pod kolebkami piwnic swoje wnętrza i zewnętrza dla wszystkich spragnionych kuchni hiszpańskiej otworzyła także Sobremesa Tapas Bar. Znana już z Hali Koszyki czy Galerii Młociny. Natomiast przy Krochmalnej 61, do browarowej ekipy dołączyły także delikatesy Piccola Italia & Mediterraneo.

Kolejne zapowiedzi

Już na początku lipca swojej premiery doczeka się m.in. Le Paradox, bar (i sklep) z francuskimi winami. Kolejne gorące miejsce, które pierwszych gości powita już na początku lipca to restauracja OLIVOS. Ucztowanie odbywa się tutaj wedle śródziemnomorskich zasad i tradycji.

Aleja gwiazd na woonerfie Haberbuscha i Schielego

Na terenie Browarów Warszawskich można zobaczyć pierwszą część wystawy, która przedstawia twórców tego miejsca. Doradzają, gotują, układają menu, sprowadzają najlepszej jakości frykasy, przeprowadzają spektakularne metamorfozy – tacy są bohaterowie Browarów. Dlatego zdecydowanie zasłużyli na swoje miejsce w galerii, która powstała na historycznym „rurociągu”. W obiektywie Marcina Borunia stanęli szefowie kuchni, styliści, managerowie, gospodarze. Także pastry chefowie oraz bariści współtworzący koncepty, które rozgościły się w tym nowym kwartale na warszawskiej Woli. Ich uśmiechy witają gości spacerujących wzdłuż ulicy Haberbuscha i Schielego.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE kwiecień – maj 2021
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 29.06.2021
Aktualizacja: 29.06.2021