Nowości w ofercie McCafe

Udostępnij artykuł

Nowości będą dostępne w dwóch wariantach: średnie Frappe w cenie 9,90 zł oraz duże Frappe w cenie 11,90 zł. Będzie ich można zasmakować we wszystkich lokalach McCafe w Polsce.

– W tej chwili działa już 17 kawiarni McCafe na terenie naszego kraju. Jest to wydzielona funkcja kawiarniana różniąca się od pozostałej części restauracji wystrojem wnętrza, jego wyposażeniem oraz całkowicie odmienną ofertą produktową – mówią przedstawiciele McDonald’s.

McCafe to przede wszystkim bogata linia napojów i deserów. Oferowane są zarówno napoje gorące jak i kawy mrożone. Miłośnicy deserów mogą wybierać spośród ponad 20 pozycji. Oferta obejmuje między innymi: sernik, szarlotkę, ciasto z truskawkami, tiramisu, muffiny czy też wypiekane na miejscu croissanty.

Frappe w trzech nowych smakach będzie się znajdowało w ofercie McCafe do końca września 2010 r.
McDonald’s będzie prowadził promocję nowych produktów w miejscu sprzedaży w postaci materiałów POS.

Spółka McDonald’s Polska rozpoczęła swoją działalność w 1992 roku, otwierając pierwszą restaurację w Warszawie. Obecnie działa w Polsce 241 restauracji McDonald’s, które zatrudniają ponad 13 500 osób. 103 z nich to obiekty prowadzone przez 50 licencjobiorców.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 01.07.2010
Aktualizacja: 01.07.2010