Olimp z 88. lokalem

Udostępnij artykuł
Grupa Gastromall otworzyła kolejną restaurację tej marki w Polsce. Najnowsza realizacja wystartowała w Krakowie, w biurowcu przy ul. Kotlarskiej 11 .

Lokal stworzono w najnowszym koncepcie wizualnym. Stonowane wnętrze z elementami naturalnego drewna, zapewnia gościom odpoczynek od służbowych obowiązków podczas przerwy śniadaniowej i lunchowej. Ważnym elementem lokalu są dwa stanowiska do livecookingu, jedno z nich będzie obsługiwane przez sushi mastera, który codziennie będzie serwował świeże sushi, a na drugim przez cały dzień będą produkowane wyroby mączne i pierogi. Gotowanie od podstaw, na miejscu –  to znak rozpoznawczy marki.

Komunikacja marketingowa została przeniesiona na monitory, zarządzane zdalnie z centrali sieci w Krakowie, które prezentują aktualną ofertę, a także komunikaty informacyjne i wizerunkowe sieci.

Sieć restauracji Olimp to najszybciej rozwijający się w Polsce koncept z jedzeniem na wagę w ujednoliconej cenie za 100 g. Ekspansja sieci prowadzona jest w miastach powyżej 70 tys. mieszkańców oraz na powierzchniach od 60 do 600 mkw. 

Grupa Gastromall to właściciel kilku marek gastronomicznych, wszystkie rozwijane są w formule franczyzowej. Wśród najbardziej rozpoznawalnych marek są: Olimp, Deli Sandwich i Makarun. Firma na rynku gastronomicznym działa od 1995 r. Grupa Gastromall zarządza ponad setką lokali w całej Polsce. Bohaterem najnowszego wydania Nowości Gastronomicznych będzie Piotr Niemiec, prezes Grupy Gastromall.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 01.08.2019
Aktualizacja: 02.08.2019