Original KFC Burgers powracają

Nie ograniczając się wyłącznie do miłośników potraw mięsnych czy do ich przeciwników, w tym sezonie marka tworzy wariacje smakowe dla jednych i drugich. W ofercie pojawią się pozycje mięsne: Bourbon BBQ Grander oraz Kentucky Gold Grander. Dla wegan sieć proponuje Halloumi Burgera.

Polacy coraz odważniej decydują się, jeśli nie na całkowitą eliminację mięsa, to chociaż na ograniczenie jego spożywania. Bezsprzecznie, czynnik ten wywiera istotny wpływ na rozwój nowych kombinacji smakowych. Kuchnia vege jest bowiem o tyle wymagająca, że w porównaniu do dań mięsnych, z natury bardziej wyrazistych, zmusza do większej innowacji w tworzeniu ciekawych kompozycji smakowych. Biorąc pod uwagę, że mamy do czynienia z globalnym trendem, czy nawet więcej – stylem życia, a nie kolejnym przykładem fastfashion, KFC przystosowuje się do zmian, wprowadzając Halloumi Burgera jako jedną z trzech opcji wiosennej oferty. Mięsne propozycje to dwa Grandery: Bourbon BBQ Grander – łączący panierowanego kurczaka z sosem BBQ wzbogacony smakiem bourbonu oraz Kentucky Gold Grander, z panierowanym kurczakiem – z dopasowanymi do dania dodatkami, w połączeniu ze specjalnie przygotowanym sosem.

Oferta będzie ważna we wszystkich lokalach przez najbliższe dwa miesiące.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.