Panorama Sky Bar w Warsaw Marriott Hotel ogłasza Happy Hours

Udostępnij artykuł

Panorama Sky Bar od 33 lat jest miejscem odwiedzanym przez gości z całego świata ale też bardzo lubianym przez warszawiaków. Słynie z widoków, ciekawych koktajli i ma na swoim koncie prestiżowe osiągnięcia. Teraz zmienia godziny swojej pracy i otwiera się już od 16:00. Jesienny Happy Hour w godz. 16:00-18:00 oznacza też – 30 proc. na wybrane klasyczne koktajle od niedzieli do czwartku.

Jednym z najważniejszych wyróżnień jest Travellers’ Choice Award 2022. Co oznacza na Tripadvisor? Lokal znajduje się wśród 10 proc. najlepszych w mieście, w swojej kategorii, czyli Bars & Clubs.

Kolejnym wyróżnikiem jest utrzymanie 15 pozycji spośród 165 barów i klubów nocnych w Warszawie, również na Tripadvisor. 

Jaki rodzaj kuchni znajdziemy obok oryginalnych koktajli?

Królują dania kuchni azjatyckiej lub wariacje na temat polskich i flagowych dań. Spośród ryb i owoców morza znajdziecie: Ceviche z łososia, grillowanego tuńczyka, ośmiornicę, krewetki, ostrygi, przegrzebki. Na wegetarian czekają: tempura warzywna, Dim Sum, Wege BAO, musy z serów. Osoby stawiające na mięso znajdą: żurek, tatar wołowy, tataki z wołowiny Black Angus, kurczak w sosie Yakitori, jagnięcinę, BAO z kaczką, grillowaną gęsią wątróbkę. Pate z owoców, beza, mus z białej czekolady, Torcik Ruby – czekają na miłośników słodkości.

Rynek Gastronomiczny w Polsce – RAPORT 2022
>> Kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Najbardziej popisowe kreacje koktajli Panorama Sky Bar to:

Above The Clouds – podawany z jadalnym złotem: rum, olej kokosowy, masło kakaowe, likier słony karmel, dym;

Royal – zrobiony na bazie Szampanu Moet & Chandon Brut Imperial;

Ichie – to: whiskey, ananas, marakuja, likier bananowy;

The Duchess – na bazie wódki, z cytryną, trawą cytrynową, malinami, imbirem i lemoniadą;

Bergamo – na bazie ginu z kwiatem bzu, winem, różowym pieprzem, zapachem bergamotki i oliwą grejpfrutową;

Botanist – na bazie ginu, likieru z kwiatu bzu, ogórek, cytryna, lemoniada różana;

Capuccini – z bourbonu, likieru i mleka z orzechów laskowych, espresso, syropu klonowego, kropli śmietanki;

Ruby Sky –  na bazie bourbonu, martini, likieru z orzechów laskowych, octu wiśniowego, bittersu czekoladowego;

Pink Flamingo – z tequili, aperolu,kordiału grejpfrutowego, nasion kolendry, różowego pieprzu, limonki, soli morskiej i wody gazowanej;

Bison in the Moss – na bazie wódki żubrówki, jabłka, mięty, imbiru, cytryny, rumianku;

Co jeszcze czeka na gości?

Powróciły koncerty na żywo – smooth jazz, chicagowski blues, funk. Niezmiennie pojawia się też muzyka klubowa: african latino sound, nu disco, classic house, corti playlist.  

I najwieksza nowość, która może być dla wszystkich miłą niespodzianką – od 19 września Panorama Sky Bar będzie otwarta już od godziny 16.00.

Zależy nam na zapewnieniu większej dostępności dla gości i rozładowaniu ruchu rezerwacji na naszej stronie i za pośrednictwem aplikacji Open Table. Ogromna popularność sprawia, że część gości nie chce czekać, aż zwolni się dla nich miejsce. Chcemy też, aby wszyscy goście mogli się zrelaksować po  ośmiu godzinach szkoleń i konferencji i zaznać nieco chillu & relaksu, nie czekając na nasze dotychczasowe otwarcie od 18.00. To też odpowiedź na zwiększoną potrzebę zachowania właściwego balansu między życiem prywatnym i zawodowym. Pracujemy wydajniej, ale chcemy więcej czasu przeznaczać na przyjemności. Po prostu, idziemy z duchem czasu i dostosowujemy się do wymagań naszych gosci – wyjaśnia przedstawiciel hotelu.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 19.09.2022
Aktualizacja: 19.09.2022