Pasibus Dziadzio po raz kolejny nakarmi wrocławian

Udostępnij artykuł

Sieć burgerowni prowadzi niemal 30 restauracji w 15 miastach w Polsce. W 2023 r. marka planuje powrócić do korzeni i rozwinąć strefę rozrywkowo-gastronomiczną przy swoim pierwszym food trucku w stolicy Dolnego Śląska – legendarnym Pasibusie Dziadzio. Jednocześnie sieć nie przedłużyła umowy najmu na lokal w Arkadach Wrocławskich.    

Pasibus Dziadzio po raz kolejny nakarmi wrocławian

W 2022 r. sieć otworzyła sześć nowych restauracji – w Katowicach, Krakowie, Poznaniu, Warszawie, Wrocławiu i Zielonej Górze. Jednocześnie w 25 lokalizacjach Pasibus wdrożył nowoczesne kioski sprzedażowe, ułatwiające gościom składanie zamówień. Zespół sieci nieustannie pracuje także nad udoskonalaniem oferty i wprowadza nowe pozycje do menu, takie jak popularne Włapy, nawiązujące połączeniami smakowymi do najpopularniejszych burgerów Pasibusa czy limitowane oferty, m.in. Mac & Cheese – zimowe kalorie.

Dziadzio to foodtruck Pasibusa, od którego w 2013 r. rozpoczęła się działalność marki. To popularne miejsce z jedzeniem nadal pozostaje najważniejszą i najbardziej klimatyczną lokalizacją Pasibusa na mapie rodzimego Wrocławia.  

Pieszczotliwa nazwa Dziadzio idealnie oddaje nasze ciepłe uczucia względem tej miejscówki, która już na zawsze będzie symbolem początków naszej gastronomicznej przygodymówi Piotr Staszczyński, współwłaściciel Pasibusa. – Jedzenie na dworze ma swój niepowtarzalny klimat, którym chcemy dzielić się z innymi, dlatego planujemy wzbogacić nasz legendarny punkt i zaprosić do niego zarówno wiernych Pasibrzuchów, jak i osoby, które dopiero będą miały okazję nas poznać.

Pasibus Dziadzio znajduje się w centrum Wrocławia, przy ul. Powstańców Śląskich 5. Z uwagi na swoją specyfikę jest to lokalizacja, która działa w sezonie wiosenno-letnim. W 2023 r. Pasibus planuje ją rozwinąć. Powiększona zostanie znajdująca się przy foodtrucku strefa chilloutu, w której nie tylko będzie można oddać się burgerowej uczcie, ale także skorzystać z rozbudowanego miejskiego beach-baru stworzonego we współpracy z kilkoma wrocławskimi konceptami.

Street food to część miejskiej kultury, z której się wywodzimy. Od początku naszej działalności chcemy współtworzyć wrocławską ofertę kulturalną, od kilku lat robimy to m.in. organizując bezpłatny letni Festiwal Pasibrzucha. Jestem pewien, że Dziadzio w nowej odsłonie będzie jeszcze większą atrakcją na kulturalnej mapie Wrocławiadodaje Piotr Staszczyński.

Wraz z końcem stycznia br. działalność zakończy, znajdująca się w pobliżu legendarnego Dziadzia, restauracja Pasibus w galerii handlowej Arkady Wrocławskie, która funkcjonowała od 2016 r. Sieć nie zdecydowała się przedłużyć kończącej się umowy najmu tego lokalu. W bliskiej okolicy w dalszym ciągu działać będzie również restauracja marki w centrum handlowym Wroclavia.

Źródło: Pasibus

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE grudzień 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 01.02.2023
Aktualizacja: 01.02.2023