Pasibus zaprasza do kolejnego lokalu

Udostępnij artykuł
Najnowszy punkt sieci burgerowni Pasibus działa od piątku, 20 września br. w największym śląskim centrum handlowym Silesia City Center. To już trzecie miejsce, w którym katowiczanie mogą spróbować burgerów Pasibusa i czwarty lokal sieci stworzony we współpracy z Heliosem, w ramach której planowanych jest 40 punktów.

Burgery Pasibusa to przede wszystkim ręcznie mielona i doprawiana wołowina, której wyrazisty smak jest jednym ze znaków rozpoznawczych marki. Od dziś mieszkańcy Katowic mogą na nowo się w nich rozsmakować – Pasibus w Silesia City Center zaprasza do własnych miejsc siedzących i letniego ogródka w strefie restauracyjnej „Tygiel Smaków” na poziomie 0.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – SIERPIEŃ-WRZESIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Katowiccy smakosze, którzy doceniają pomysłowe połączenia dodatków proponowane przez Pasibusa w restauracjach w Starym Dworcu i w Galerii Katowickiej, od dziś mogą delektować się swoimi ulubionymi burgerami w nowym lokalu sieci! Na gości odwiedzających Silesia City Center czekają m.in.: klasyczny Włoski Pastuch z dodatkiem rukoli, parmezanu i grillowanego boczku, Bebek Junior z autorskim sosem BBQ, ostry Gonzales z nachosami czy Awokadus z domowym guacamole. W menu burgerowni można znaleźć także Pasi sałatki, zestawy dla dzieci (Pasi Kids), dodatki (m.in. frytki i kulki serowe) oraz napoje (m.in. Pasi Lemoniada) i alkohole (m.in. własną markę piwa). Co miesiąc w karcie pojawia się również zupełnie nowa propozycja – Burger Miesiąca, któremu nazwę nadają fani marki.

Burgerownie Pasibus są obecne m.in. we Wrocławiu, w Warszawie, Łodzi, Gdańsku, Katowicach i Poznaniu. Najnowsza restauracja w Katowicach to czwarty lokal stworzony wraz z Heliosem, operatorem największej sieci kin w Polsce. W ramach tej współpracy planowane jest otwarcie ok. 40 lokali Pasibus.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 23.09.2019
Aktualizacja: 20.02.2022