Pierwsza restauracja Tutti Santi zmienia adres

Udostępnij artykuł
Po sześciu latach od otwarcia, lokal został przeniesiony. To odpowiedź na duże zainteresowanie gości, dla których poprzedni punkt okazał się zbyt mały. Przeprowadzka do nowego miejsca to ważny krok dla całej sieci, bo poza restauracją będą znajdować się tam też biura firmy i centrum szkoleniowe.

Nowo otwarta pizzeria w Kaliszu to największa ze wszystkich dotychczasowych restauracji pod szyldem Tutti Santi. Została stworzona również jako wzorcowy dla sieci lokal. Opierając się na dotychczasowych doświadczeniach, wprowadzono w nim najlepsze urządzenia technologiczne i rozwiązania dotyczące organizacji przestrzeni po to, by stworzyć idealne miejsce do pracy, czego mogą doświadczać wszyscy odwiedzający ją pracownicy i franczyzobiorcy.

Jak we wszystkich lokalach, centralnym punktem jest opalany drewnem piec z lawy wulkanicznej, otoczony strefą do pracy pizzaiolo, którzy na oczach gości przygotowują dania. Pozostała część sali została urządzona w industrialnym stylu z elementami sztuki gotyckiej, które stały się znakami rozpoznawczymi marki. Aranżacja wnętrza to praca wybitnego studia projektowego Life Style Design, które za ten właśnie projekt otrzymało prestiżową nagrodę Best Shop Concept na targach Retali Shop.
Restauracja znajduje się w ciekawej dla Kalisza lokalizacji. Zajmuje cały partner zabytkowej kamienicy przy jednej z głównych ulic miasta – Górnośląskiej, tuż obok największej w mieście galerii handlowej. Już we wrześniu na wyższych piętrach zostaną uruchomione biura firmy oraz w pełni wyposażona kuchnia do szkoleń i badań fokusowych.

– To od restauracji w Kaliszu rozpoczęliśmy historię Tutti Santi. Od początku spotkała się z bardzo pozytywnym przyjęciem i dużym zainteresowaniem mieszkańców Kalisza. Obserwując
rynek gastronomii byliśmy jednak zaskoczeni, że to zainteresowanie przez tyle lat w ogóle nie maleje, a wręcz rośnie – komentuje właściciel, Sergiusz Urbaniak. Po czym dodaje – Zrozumieliśmy, że nadszedł czas na przeprowadzkę i postanowiliśmy wykorzystać tę szansę, by stworzyć restaurację jakiej w Kaliszu jeszcze nie było – z charakterem, doskonale wyposażoną i z niezmiennie doskonałą pizzą.

Tradycyjnie jak przy każdym otwarciu, w Kaliszu gościł współzałożyciel i ambasador Tutti Santi Valerio Valle. Jego talent, doświadczenie, a także ogromne zaangażowanie w pracę, budzi wśród gości Tutti Santi duży szacunek i zainteresowanie, dlatego możliwość osobistego spotkania z mistrzem spotkała się z bardzo pozytywną reakcją kaliszan.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 13.08.2019
Aktualizacja: 13.08.2019