Pomorskie: modernizacja restauracji w OW Szarlota

Udostępnij artykuł

– Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych gości w dalszym ciągu modernizujemy obiekt mając nadzieję, iż coroczne inwestycje spowodują znaczną poprawę standardu oraz świadczonych przez nas usług – podają przedstawiciele ośrodka

Szarlota to były ośrodek Polskich Linii Oceanicznych, który od kilku lat należy do prywatnej spółki. W ostatnich latach przeprowadzono tam takie inwestycje, jak: budowa tawerny żeglarskiej wraz z zapleczem gastronomicznym w 2005 roku, budowa kompleksu spa w 2006 roku (sauna, jacuzzi, gabinety masażu), remont pokoi hotelowych i urządzenie ich w dwóch standardach (2006 rok), remont sali konferencyjnej na około 50 osób oraz bankietowej na około 160 osób (2006 rok), wyposażenie przystani i wypożyczalni sprzętu wodnego (nowe rowery wodne i łodzie z 2008 roku) oraz budowa wiaty grillowej, której otwarcie nastąpiło na początku sezonu letniego ubiegłego roku.

Ponadto w skład Ośrodka Wypoczynkowego Szarlota wchodzą: budynek hotelowy z 30 pokojami dwuosobowymi, domki drewniane pięcio-, cztero- trzy- i dwuosobowe, pole campingowe, boiska sportowe, plaża z kąpieliskiem, przedszkole dla najmłodszych, mini zoo oraz parkingi. Na terenie całego obiektu oferowany jest bezpłatny dostęp do internetu.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 30.06.2010
Aktualizacja: 30.06.2010