Potrzebny catering dla szpitala w Pleszewie

Udostępnij artykuł

Przedmiot zamówienia obejmuje całodzienne żywienie pacjentów hospitalizowanych w PCM w Pleszewie tj. produkcję posiłków, dostarczanie ich pacjentom w oddziałach oraz zebranie i mycie naczyń. Liczba pełnych posiłków (składających się ze śniadania, obiadu, podwieczorku i kolacji) wynosi średnio miesięcznie 5 000. Wartość tego zamówienia może wynieść około 6 mln zł. Szpital przewiduje możliwość udzielenia zamówień uzupełniających, stanowiących nie więcej niż 50 procent zamówienia podstawowego. Do kontaku z zainteresowanymi firmami został wyznaczony Andrzej Szablewski. Kontakt: Pleszewskie Centrum Medyczne w Pleszewie Sp. z o.o., ul. Poznańska 125 a, 63-300 Pleszew  tel. 627 420 719, www.szpitalpleszew.pl).

Aktualnie w ramach szpitala w Pleszewie działa 13 oddziałów – m.in. dziecięcy, położniczy, noworodkowy, chirurgiczny, ortopedyczny, rehabilitacji, ratunkowy, kardiologiczny i wewnętrzny. Ponadto, na terenie szpitala funkcjonuje laboratorium, hospicjum domowe, blok operacyjny, zakład diagnostyczny oraz zakład opiekuńczo-leczniczy. Ponadto, w szpitalu znajduje się 15 poradni lekarskich.

W Polsce największymi firmami cateringowymi są między innymi: Aspen Res, Impel Catering, Gastropol Group, Eurest Poland oraz Dussmann.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 05.08.2010
Aktualizacja: 05.08.2010