Poznań: Irmina’s Pizza Bar z pierwszym lokalem – nowy koncept Weranda Family

Udostępnij artykuł
Poznańska firma rodzinna działa na rynku gastronomicznym od ponad 20 lat. W czasie pierwszej fali pandemii COVID-19 stworzyła ghost restaurant – Irmina’s Pizza. Po znalezieniu pierwszej lokalizacji przy ul. Sierocej 5/6 w Poznaniu i zdjęciu obostrzeń pandemicznych zrodził się pomysł połączenia włoskiego baru z pizzą i muzyką z płyt winylowych.

Rzemieślnicza pizza serwowana w Irmina’s Pizza to ciasto poddawane 24-godzinnej fermentacji. Starannie wyselekcjonowane, włoskie składniki najlepszej jakości, łączone ze sobą według określonej receptury. 

O szacunku jakim darzymy nasz produkt świadczy każdy detal związany z jego produkcją. To daje pewność smaku i jakości, które są nieodłączną częścią etosu naszej pracy z pizzą Irmina’s. Pozytywny odbiór przez naszych gości przekonał nas, aby koncept dalej rozwijać i kontynuować tę włoską przygodę – mówi Katarzyna Janaszczyk, dyrektor zarządzająca.

Wewnątrz lokalu znajdziemy drinki z domu Campari, Negroni czy Averny. Nie zapominając o winach i oryginalnym włoskim piwie Moretti, które nie zmieniło swojej receptury od 1859 roku.

Poznaniacy nadal będą mogli zamówić całą pizze do własnych domów przez najbardziej znanych dostawców – glodny.pl, Ubereats, Glovo i Bolt Food. Irmina’s Pizza Bar na ul. Sierocej w Poznaniu to pierwszy stacjonarny lokal. Firma planuje otwarcie kilku Pizza Barów w największych miastach w Polsce. 

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE czerwiec-lipiec 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 16.08.2021
Aktualizacja: 16.08.2021