Rekordowa edycja Fine Dining Week

W zimowej odsłonie festiwalu sztuki restauracyjnej wzięło udział aż 11 671 gości – co daje wzrost o 37 proc. wobec poprzedniej edycji. Po raz pierwszy wydarzenie odbyło się w nowej formule. Najwybitniejsi szefowie kuchni w kraju przygotowali prawie 150 pięciodaniowych tematycznych degustacji.

Goście w największych polskich miastach wzięli udział w niemal trzytygodniowej zimowej edycji Fine Dining Week. Odwiedzili prawie 70 najwybitniejszych w kraju restauracji. Każda z nich przygotowała aż dwie tematyczne degustacje w oparciu o najnowsze inspiracje Szefów Kuchni wywodzące się z tradycji, lokalności i kuchni świata. Udział wzięły najlepsze restauracje z kraju, na przykład Belvedere czy Biały Królik.

Polska scena finediningowa cieszy się coraz większą popularnością i zainteresowaniem. Co ważne i ciekawe, wybitne restauracje i ich szefowie kuchni coraz częściej skupiają się na rodzinnych tradycjach i składnikach, szukając nowoczesnych form smaku i wyrazu dla polskiej kuchni.

Ogromnie cieszy nas tak wielkie zainteresowanie kwitnącą polską sceną finediningową – mówi Maciek Żakowski, współorganizator Festiwalu. – To wielki sukces najwybitniejszych w Polsce restauracji i szefów kuchni, którzy autorskimi degustacjami tematycznymi skłonili tak wielu Gości do magicznego doświadczenia finediningu.  

Warto już dziś dokonać wcześniejszej rezerwacji na letnią edycję Festiwalu (19 sierpnia – 06 września), która gwarantuje dostęp do najlepszych stolików i menu 24 h przed innymi. Wcześniejsze rezerwacje trwają na www.FineDiningWeek.pl.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.