Remodeling restauracji North Fish

Udostępnij artykuł

Trzy restauracje sieci zlokalizowane w krakowskiej Galerii Bonarka, Galerii Łódzkiej oraz w Pasażu Grunwaldzkim we Wrocławiu zostały rozbudowane i zmieniono ich wystrój. Pod koniec ubiegłego roku remodelling przeszła również restauracja we wrocławskiej Galerii Dominikańskiej.

Sieć North Fish liczy obecnie około 20 lokali. Serwują one ryby oraz owoce morza w zestawach z frytkami i sałatkami. Lokale znajdują się w food courtach galerii handlowych. Ostatnie otwarcia miały miejsce w takich nowo powstałych centrach handlowych, takich jak: Galeria Sfera w Bielsku-Białej, krakowska Bonarka, czy Galeria Jurajska w Częstochowie.

North Fish jest największą siecią fast food specjalizującą sie w daniach rybnych w Polsce. W tym segmencie działają także dwie inne marki – Captain Olsen oraz Fish & Chips. Sieć Captain Olsen powstała w Trójmieście i tam działają pierwsze dwa lokale. W połowie 2009 roku podpisano umowę z amerykańską Polimeni Int. Firma buduje galerie handlowe, w których będą otwierane restauracje Captain Olsen. Spółka planuje w ten sposób zwiększyć sieć do około 10 restauracji. Fish & Chips jest nowo powstałą siecią. Pierwszy lokal – w centrum Warszawy ruszył w końcu 2009 roku. W planach są dalsze inwestycje, zarówno w stolicy, jak i w innych większych miastach. Specjalnością sieci jest ryba z frytkami w podana w typowo brytyjski sposób.

Opublikowano: 16.07.2010
Aktualizacja: 16.07.2010