Restauracja azjatycka w CH King Cross Praga

Udostępnij artykuł

W menu restauracji Red Dragon znajdzie się duży wybór stałych dań urozmaicanych co pewien czas nowymi propozycjami kuchni azjatyckiej. Klienci lokalu mogą spożywać posiłki zarówno na miejscu, jak również zabrać zamówione dania do domu.

Centrum Handlowe King Cross Praga zostało otwarte w 1996 roku na Pradze Południe przy ul. Jubilerskiej  jako pierwsze centrum prawobrzeżnej Warszawy i jedno z pierwszych w stolicy. Do dyspozycji klientów centrum oddaje 70 punktów usługowo-handlowych. Wśród  najemców gastronomicznych kompleksu znajduja się: McDonlad’s, Tchibo, Grycan, Królewski Smaki, Lombardini Pizza, Kebab, Cukiernia Gajewski, Hot Dog oraz Przekąski Hiestand.

Jak wynika z zeszłorocznego badania Nowości Gastronomicznych, około 9 proc. najemców centrów handlowych w Polsce to najemcy gastronomiczni. 52 proc. najemców gastronomicznych to znane ogólnopolskie sieci, a 48 proc. to lokalni przedsiębiorcy. Do najliczniej reprezentowanych marek należą: Sphinx, McDonlad’s, KFC i Grycan.

Zdaniem Agnieszki Górnickiej, prezesa firmy Inquiry, ciekawa oferta gastronomiczna leży w interesie wszystkich najemców, jak również operatora centrum, gdyż umożliwia klientom spędzenie w centrum handlowym wielu godzin i w konsekwencji wydanie większych kwot na zakupy.

 

Opublikowano: 15.07.2010
Aktualizacja: 15.07.2010