Restaurant Club z karnawałowymi propozycjami Chef’s Menu

Udostępnij artykuł

Planujesz karnawałowe spotkanie, a nie masz pomysłu co podać do jedzenia? Odkrywaj słynne warszawskie restauracje w ramach Chef’s Menu Restaurant Club. Trwają rezerwacje na popisowe dania i sharingi od najlepszych szefów w ekologicznej formule oraz okazyjnej cenie.

Obowiązkowym punktem każdego karnawałowego spotkania, oprócz dobrej muzyki i jeszcze lepszego nastroju jest oczywiście smakowite menu. Jeśli nie masz czasu na samodzielne przygotowanie przekąsek, koniecznie weź udział w Chef’s Menu i zarezerwuj stolik w wybranej restauracji. W inicjatywie Restaurant Club bierze udział kilkadziesiąt słynnych restauracji z całej Polski, w których szefowie przygotowują swoje popisowe dania. Wśród nich znajdziemy m.in. stołeczną Nutę, Wolną Europę, Słodki Słony Familia, Arubę Sophisticated Ribs Bar, InAzia czy wielkopolski Rynek.

Bottega Napoli w ramach Chef’s Menu Resturant Club

W karcie dań czekają prawdziwe włoskie klasyki, a wśród nich m.in. Bruschetta tris (opiekany chleb z pomidorami, bazylią, czosnkiem, oregano, guanciale, serem pecorino, masłem i alici), Arancino al ragù (smażona w panierce kulka ryżowa z mielonym mięsem wołowym, wędzonym serem provola i parmezanem). Danie główne to Pizza salsiccia e friarielli z wędzonym ser prowola, włoską kiełbasą, neapolitańskimi brokułami, bazylią i oliwa z oliwek. Co na deser? Cannolo della Bottega (rurka z kremem z ricotty z czekoladą oraz pistacjami) oraz tiramisu.

Specjalnie dla gości RestaurantClub, szef Andrea Camastra przygotował pięć, nowatorskich propozycji, z których goście będą mogli na miejscu skomponować własne, trzydaniowe menu.

Ceviche bar

Na gości czekają cztery rodzaje ceviche: robalo (okoń morski, czerwona cebula, chilli, kolendra, pomidory, sezam); langostinos (krewetki, leche de tigre, mleko kokosowe, pomidory); mixto (krewetki, okoń morski, ośmiornica, leche de tigre); atun (tuńczyk, tajska bazylia, orzechy ziemne, puree z batata). Posiłek zakończą dwa kieliszki szampana Frerejean Freres Brut.

Pełna lista restauracji biorących udział w Chef’s Menu znajduje się pod linkiem: https://restaurantclub.pl/chefsmenu. Akcja ma formułę otwartą, co oznacza, że restauracje w dowolnym momencie mogą zgłosić chęć uczestnictwa. Co ważne – inicjatywie przyświeca  idea #SzanujJedzenie. Dzięki systemowi wcześniejszego wyboru menu, restauracje zamawiają dokładnie tyle składników, ile potrzeba do skomponowania wybranego menu. W ten sposób ograniczane jest marnowanie jedzenia.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad 2021
>> kliknij i zapoznaj się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione