Rozbudowa hotelu Afrodyta

Udostępnij artykuł

W nowej części powstanie przestronna wielofunkcyjna sala o powierzchni 373 mkw., którą można będzie dzielić na trzy mniejsze. Hotel wzbogaci się również o kolejne 34 pokoje i trzy apartamenty. W nowej części spa oddany zostanie basen z biczami, gejzerem i przeciwprądem. W budynku znajdzie się również brodzik dla dzieci, sauna parowa, caldarium, natrysk wrażeń oraz grzane siedziska z misami Kneippa. W rozbudowanym hotelu Afrodyta możliwa będzie organizacja imprez okolicznościowych na 200 osób. Od 19 lipca do 22 sierpnia br. hotel będzie zamknięty z powody prac budowlanych.

Obecnie hotel Afrodyta dysponuje 28 pokojami, mogącymi gościć 70 osób w następującej strukturze: cztery pokoje jednoosobowe (cena – 235zł /os), dwa apartamenty dwuosobowe, dwa pokoje w stylu butik, 20 pokoi dwuosobowych. W obiekcie jest bezpłatne stanowisko internetowe. Hotel oferuje gościom restaurację Helena (klimatyzowana sala restauracyjna może gościć około 100 osób) oraz drink bar. Ponadto, hotel dysponuje czterema salami konferencyjnymi (Atena, Hera, Grecka, Akropol). Hotel posiada dwupoziomowy kompleks spa o powierzchni 700 mkw. Na parterze znajduje się recepcja spa oraz kompleks składający się z: sauny fińskiej, sauny fizjologicznej, jacuzzi i strefy relaksu. Serce spa znajduje się na najniższej kondygnacji hotelu i składa się z 15 gabinetów zabiegowo-relaksujących, groty solnej oraz siłowni.
 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 26.07.2010
Aktualizacja: 26.07.2010