Restauracja Ganesh przy ul. Wilczej, oprócz potraw indyjskich, serwuje również śniadania. W lokalu można przeczytać aktualną prasę. Pomieszczenie jest klimatyzowane oraz objęte bezprzewodową siecią internetową. W restauracji znajduje się także sektor dla palących. Cena za danie główne kształtuje się w granicach 20-40 złotych.
Pierwsza restauracja Ganesh powstała w połowie 2006 roku w Łodzi, przy ul. Piotrkowskiej. Lokale serwują potrawy przygotowywane przez kucharzy z Delhi z wykorzystaniem składników sprowadzanych prosto z Indii. W menu znaleźć można między innymi dania z ryżu basmati, soczewicy i mięs (baraniny i drobiu) pieczonych w oryginalnym glinianym piecu tandoor, różnorodne placki Naan i Roti, słodkie desery oraz indyjskie napoje. W menu znajdują się także dania kuchni indo-chińskiej. Część kuchenna lokali jest otwarta. Charakterystyczny nastrój budują również indyjskie elementy wyposażenia wnętrza oraz hinduska muzyka. W lokalu można poznać także indyjskie zwyczaje i święta.
Z zeszłorocznych danych GfK Polonia wynika, że restauracje serwująca dania kuchni azjatyckich to około 4 procent rynku gastronomicznego w Polsce. Jak twierdzą eksperci, co roku przybywa lokali tego typu.