Ruszyła czwarta restauracja Ganesh

Udostępnij artykuł

Restauracja Ganesh przy ul. Wilczej, oprócz potraw indyjskich, serwuje również śniadania. W lokalu można przeczytać aktualną prasę. Pomieszczenie jest klimatyzowane oraz objęte bezprzewodową siecią internetową. W restauracji znajduje się także sektor dla palących. Cena za danie główne kształtuje się w granicach 20-40 złotych.

Pierwsza restauracja Ganesh powstała w połowie 2006 roku w Łodzi, przy ul. Piotrkowskiej. Lokale serwują potrawy przygotowywane przez kucharzy z Delhi z wykorzystaniem składników sprowadzanych prosto z Indii. W menu znaleźć można między innymi dania z ryżu basmati, soczewicy i mięs (baraniny i drobiu) pieczonych w oryginalnym glinianym piecu tandoor, różnorodne placki Naan i Roti, słodkie desery oraz indyjskie napoje. W menu znajdują się także dania kuchni indo-chińskiej. Część kuchenna lokali jest otwarta. Charakterystyczny nastrój budują również indyjskie elementy wyposażenia wnętrza oraz hinduska muzyka. W lokalu można poznać także indyjskie zwyczaje i święta.

Z zeszłorocznych danych GfK Polonia wynika, że restauracje serwująca dania kuchni azjatyckich to około 4 procent rynku gastronomicznego w Polsce. Jak twierdzą eksperci, co roku przybywa lokali tego typu.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 29.06.2010
Aktualizacja: 29.06.2010