Jak informują dziennikarze RMF FM w czasie specjalnej narady, która odbyła się w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji, ustalono, że ci przedsiębiorcy, którzy zdecydują się otworzyć swoje biznesy wbrew restrykcjom, mogą spodziewać się kontroli. Może ich odwiedzić sanepid, który sprawdzi nie tylko przestrzeganie obostrzeń, ale także czystość. Według ustaleń dziennikarzy RMF FM, gdy zajdzie taka potrzeba, w inspekcje mogą zostać zaangażowani urzędnicy skarbowi.
#OtwieraMY
Wczorajsza konferencja prasowa rozwiała wszelkie wątpliwości, że przedsiębiorcy z branży HoReCa jeszcze będą musieli poczekać z wznowieniem stacjonarnej działalności swoich biznesów minimum do 14 lutego. W styczniu jednak na popularności zyskała akacja #OtwieraMY, do której przyłączają się kolejni właściciele i decydują się na zaproszenie gości, klientów do restauracji, hoteli, na stoki narciarskie mimo panujących restrykcji. Swoje decyzje argumentują brakiem wystarczającej pomocy rządowej, rosnącym zadłużeniem, troską o pracowników i przedłużającymi się restrykcjami dla branży.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE grudzień 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.