SEN z nowymi daniami i drinkami

Udostępnij artykuł
Ten koncept restauracyjno-klubowy zlokalizowany nad brzegiem Wisły od ponad roku dostarcza emocji podczas imprez muzycznych organizowanych w piątki i soboty. Teraz rozszerza swoją ofertę również o dania restauracyjne podawane w autorski sposób. Kolacje w lokalu SEN zaplanowane są na każdy piątek i sobotę w godzinach 19:00-23:00.

Menu SEN, to krótka lista wyselekcjonowanych dań, inspirowanych wspomnieniem dzieciństwa szefa kuchni – Rafała Pędowskiego. W daniach z zimowej karty menu kryją się wspomnienia dające pozytywne emocje, odwołujące się do czasu spędzanego z babcią, to właśnie dzięki niej w karcie restauracji SEN, znajdziemy takie pozycje, jak pielmieni czy pierogi – robione wg staropolskiej receptury.

Kuchnia nie zamyka się na jednym rodzaj serwowanego jedzenia i jak mówi sam Rafał Pędowski:
SEN to kuchnia otwarta – łącząca tradycję z innowacyjnymi składnikami. To kuchnia, gdzie street food idzie w parze z daniami, które poznaliśmy w dzieciństwie i wynieśliśmy z domu.

Przy tworzeniu zimowej karty, nie zabrakło również dbałości o najwyższą jakość produktów, pochodzących od regionalnych i zaprzyjaźnionych dostawców z Mazowsza i Kaszub.

Tatar wołowy i stek to dania, których głównym składnikiem jest wołowina wysokiej klasy, rasy – Limousine. Pielmieni (w rosole), pierogi z kaczką – to dania od A do Z przygotowane przez samego szefa kuchni wg receptury jego babci. Pieczywo powstaje na bazie zakwasu przygotowywanego też przez Rafał Pędowskiego. Rosół domowy to długo gotowany bulion mięsny, według staropolskiej receptury.
Bar SEN opiera się na dobrze znanych klasykach zaprezentowanych w autorskiej interpretacji szefowej baru. Receptury koktajli to mieszanki kwaśnych, wytrawnych i słodkich smaków.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – WRZESIEŃ / PAŹDZIERNIK 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 04.12.2019
Aktualizacja: 04.12.2019