Sezonowe menu w Sheraton Warsaw

Udostępnij artykuł

W karcie dań znajduje się m.in.: grillowana ryba kurek z pastą z pieczonego bakłażana z miętą, kolendrą i chilli, podana z czerwonym sosem curry z ananasem i bazylią, ryba Lucjan duszona w indyjskim pomidorowym curry z orientalnymi ziemniakami taro oraz sola marynowana w soku z limonki, z zielonym chilli i kolendrą, podana z grillowanymi szparagami i tajskim ryżem z krewetkami.

Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw. Lokal serwuje egzotyczne dania kuchni z regionów południowo-wschodniej Azji, przygotowywane przez kucharzy azjatyckich. Restauracja co sezon angażuje się w różnego rodzaju akcje promocyjne. I tak wiosną br., goście mogli próbować egzotycznych dań z homara. The Oriental jest jednym z pięciu lokali gastronomicznych w stołecznym Sheratonie. Są tam też takie restauracje jak: The Olive, Chef’s Table, Bar Some Place Else oraz Lobby Lounge.

Warszawski hotel Sheraton posiada 350 pokoi, w tym 24 apartamenty oraz aż 60 pokoi położonych w prywatnej części "club" o podwyższonym standardzie. W obiekcie znajdują się także m.in.: 1163 mkw. powierzchni konferencyjnej, sale klubowe, kącik dla dzieci, klub fitness oraz masaże, sauna parowa i fińska, fryzjer.

 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 05.07.2010
Aktualizacja: 05.07.2010