Somar Investment stawia na franczyzę

Udostępnij artykuł

Opłata licencyjna za przystąpienie do tej sieci wynosi 35 tys. zł. Aktualnie działają w niej trzy lokale własne. Przy pomocy oferty skierowanej do potencjalnych franczyzobiorców firma Somar Investment chce poszerzyć sieć o kolejne placówki. Swoim partnerom oferuje pomoc w poszukiwaniu i adaptacji odpowiedniego lokalu, rabaty u sprawdzonych dostawców oraz szkolenia baristów i kelnerów.

Klubokawiarnia to nowa marka na polskim rynku gastronomicznym. W menu lokali znajdują się m.in.: różnego rodzaju kawy, czekolady, koktajle, desery, zimne napoje, kanapki, sałatki, tortille. Lokale przyjmują również zamówienia na lunche oraz organizują imprezy okolicznościowe. Klubokawiarnia dołączyła do grona sieci kawiarni opierających swój rozwój na franczyzie, w którym są już między innymi: Cafe Club, Coffeeshop Company, Eurocafe oraz Wayne’s Coffee.

Według zeszłorocznego raportu gastronomicznego firmy BROG Media Biznesu, największe sieci kawiarni w naszym kraju, według liczby lokali, to: Grycan Cafe, Coffeeheaven, Empik cafe, Cafe Nescafe, I coffee, Cafe Club, Ice Cafe, Pożegnanie z Afryką, Pijalnie Czekolady Wedla, W Biegu cafe, Costa Coffee, Coffeeshop Company, Mount Blanc, McCafe oraz Cafe Castellari.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 30.06.2010
Aktualizacja: 30.06.2010