Firma będzie przygotowywała i dostarczała posiłki bezpośrednio do pacjentów szpitala, w tym dzieci, w opakowaniach jednorazowych. Według specyfikacji zamówienia dostarczane posiłki muszą odpowiadać zaleceniom lekarskim oraz dietetyka i być oparte na najczęściej stosowanych dietach, tj. normalnej, lekkostrawnej, wątrobowej, wrzodowej, cukrzycowej, cukrzycowo-wątrobowej, trzustkowej i płynnej, diety specjalne dla ZOL oraz diety dla dzieci 1-3 lata (papki lub zupki mięsno – jarzynowe; z drobiu). Ponadto w szpitalu stosowane są diety indywidualne wg zaleceń.
Zamówienie obejmuje również m.in.: dostarczannie posiłków regeneracyjnych, zaopatrzenie oddziałów szpitalnych w napoje oraz odpowiednie jednorazowe kubki, wykonywanie czynności związanych z przygotowywaniem napojów w wysterylizowanych butelkach oraz odebranie opakowań. Zakres tego zamówienia obejmuje przygotowywanie posiłków dla pacjentów w średniej liczbie osobodni na poziomie 9500 miesięcznie, w tym 1200 dla oddziałów dla dzieci.
Oprócz firmy Sopra swoje oferty na żywienie pacjentów tego szpitala złożyły jeszcze dwie firmy: ISS Facility Services oraz Greg RTC. Oferta firmy Greg została jednak odrzucona, a ofertę firmy Sopro szpital wybrał ze względu na najniższą zadeklarowaną cenę.