Stachowiak Family w Rewalu wciąż bez kupca

Udostępnij artykuł

Obiekt został otwarty w 2003 roku i mieści się w secesyjnym budynku z 1890 roku. Baza noclegowa pensjonatu to 30 miejsc w pokojach jedno-, dwu-, trzy- i czterosobowych. W skład obiektu wchodzą także m.in.: restauracja, bar, letni ogródek, taras wypoczynkowy, sala konferencyjna oraz salon odnowy biologicznej, w którym znajdują się m.in.: basen kryty z hydromasażem i jacuzzi, solarium, gabinet kosmetyczny oraz masażu a także fizjoterapii (w tym m.in.: aerozoloterapia, hydroterapia, zabiegi rozbijające tkankę tłuszczową ProSlim, zabieg Thalgomince).

Jak deklarują właściciele, obłożenie obiektu jest stałe i wynosi 80 proc. Przez cały rok w pensjonacie organizowane są przyjęcia okolicznościowe, bankiety i spotkania biznesowe. Obecnie doba w pokoju dwuosobowym kosztuje 110-190 zł. Obiekt należy do firmy „Stachowiak Family Anita Pagacz-Stachowiak”.

Jak podała w czerwcu br. firma Cushman&Wakefield, Wybrzeże Zachodnie (od Świnoujścia do Ustronia Morskiego) charakteryzuje się najwyższym stopniem wykorzystania pokoi hotelowych na tle pozostałych rejonach pasma nadmorskiego. W 2008 roku obłożenie ogółem wyniosło 45 proc. i było wyższe o około 3 punkty procentowe w stosunku do roku poprzedniego. Najwyższy wskaźnik wykorzystania pokoi zanotowano w Kołobrzegu – 54,9 proc.
 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 16.07.2010
Aktualizacja: 16.07.2010