Startuje Festiwal Hiszpański w gdańskiej Stacji Food Hall

Udostępnij artykuł

Od 24 do 27 listopada Stacja Food Hall, która mieści się w gdańskiej galerii Metropolia, zabierze gości do Hiszpanii, gdzie podczas czterodniowego festiwalu kulinarnego będzie można spotkać dania inspirowane Andaluzją, Galicją, czy też Katalonią. Każdy koncept kulinarny opracował autorską recepturę łączącą swoją tradycyjną kuchnię z hiszpańskim sznytem.

Festiwal Hiszpański Stacja Food Hall
Festiwal Hiszpański Stacja Food Hall

Syryjski arroz, hiszpańskie tagliatelle, czy też chorizo burger, to jedynie wstęp do kulinarnej zabawy, bo bary także przygotowały coś wyjątkowego – autorskie koktajle, zarówno w wersji klasycznej, jak i alko free.

Ambasadorem wydarzenia jest Klaudia Dziel, czyli Dusiowa Kuchnia, która od prawie 11 lat prowadzi bloga kulinarnego. Na jej autorskiej stronie, oprócz przepisów znajdziecie kulinarne recenzje z Trójmiasta. Prowadzi też największą grupę na Pomorzu “Gdzie zjeść w Trójmieście”. Z kuchni hiszpańskiej uwielbia głównie bagietki z krewetkami lub hiszpańskimi wędlinami, ośmiornicę, churros i krem kataloński oraz sangrię.

Oprócz 18 kuchni z całego świata w jednym miejscu, W Stacji Food Hall macie do dyspozycji aż sześć różnych przestrzeni, w tym 5 barów, nad którymi czuwa sześciokrotny Mistrz Świata w stylu Flair – Tomasz Małek.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Źródło: Stacja Food Hall

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 23.11.2022
Aktualizacja: 23.11.2022