Startuje Restaurant Week

[POD NASZYM PATRONATEM] Największy w Polsce festiwal kulinarny potrwa do 27 czerwca. Dobrze zjemy w blisko 350 restauracjach. Na gości czeka popisowe trzydaniowe menu w festiwalowej cenie 59 zł (-10zł z Blik) i formule #zerowaste. Wystarczy odwiedzić stronę www.RestaurantWeek.pl i dokonać rezerwacji. Gdzie warto warto zjeść?
LE BRACI – WARSZAWA

Restauracja zlokalizowana niemal w samym sercu Warszawy. To miejsce z prawdziwą włoską kuchnią, inspirowane włoskim stylem życia, mentalnością, witalnością i gościnnością. W festiwalowym menu znajdziecie m.in. duszoną wołowinę barolo z warzywami, risotto z chianti i straciatellą lub toskańską sałatkę z pomidorami, krewetkami i chlebem. Na deser prawdziwe, włoskie tiramisu.

FOUR – KRAKÓW

W Krakowie polecamy restaurację Four, która mieści się na ul. Józefa Szujskiego 4. Nikt nie wyjdzie głodny po zjedzeniu piersi z kaczki z maślanką, krokietem ziemniaczano-pietruszkowym, sosem wiśniowym i młodą, pieczoną marchwią.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE kwiecień – maj 2021
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
GĘSI PUCH – ŁÓDŹ

Jeśli szukacie restauracji na wieczorne spotkanie ze znajomymi przy lampce dobrego wina i wybornej gęsinie, warto zarezerwować stolik w Gęsim Puchu. Czekają tu nietuzinkowe połączenia smaków. W menu mięsnym króluje bitka wieprzowa z sosem figowym, ziemniakiem pieczonym z serem feta i tłuczonymi ogórkami z marynowaną rzodkiewką. Na osoby, które od mięsa stronią, czekają falafele jaglane z ciecierzycą podane na hummusie z sałatą, pomidorkami cherry i sosem ziołowym.

KAMERALNA JEDZENIE I WINO – WROCŁAW

Miejsce to szanuje tradycję oraz smaki znane z dzieciństwa, które podaje w nowoczesnej formie, utrzymując przystępność i łatwość przekazu dla gości. Dania przygotowywane przez szefa kuchni zachwycą nawet najbardziej wymagających gości. Podczas Festiwalu na naszych talerzach znajdziemy m.in.  polędwiczki wieprzowe sous vide, puree z zielonego groszku, pieczone ziemniaki, pieczarki konfitowane, sos demi glace. W wersji wege czekają na nas pieczone warzywa korzenne z oliwą sezamową, kolendrą, wędzoną papryką i czarnym sezamem.

RYNEK SHERATON – POZNAŃ

Na kulinarnej mapie Poznania warto odhaczyć Rynek Sheraton. Szef kuchni doskonale wie, jak trafić w kulinarne gusta gości. W ramach festiwalowego menu będziecie mieli okazję spróbować m.in. schabu z Mangalicy z młodymi ziemniakami. Także purée z marchwi, groszkiem cukrowym i sos mięsnym.

Rezerwacji możecie dokonać na www.RestaurantWeek.pl. Festiwal odbywa się w oparciu o Kartę Higieny, czyli bieżące wytyczne sanitarno-epidemiologiczne. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu wspierasz niemarnowanie jedzenia.

Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl.

Festiwalowe miasta i regiony: Białystok, Kraków, Łódź, Lubelskie, Podhale, Poznań, Rzeszów, Silesia, Szczecin, Toruń, Trójmiasto, Warmia i Mazury, Warszawa, Wrocław.

Termin Festiwalu: 9-27 czerwca 2021

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.