Chcąc podzielić się wiedzą i najlepszymi praktykami związanymi z bezpiecznymi dowozami posiłków marka zainicjowała akcję i uruchomiłą specjalną stronę internetową: bezpiecznedowozy.pl. Przedstawiono na niej dobre praktyki dla dostaw posiłków. Partnerami akcji są Związek Pracodawców HoReCa, HACCP Online, POSBistro oraz Makro.
Eksperci Stava i Związku Pracodawców HoReCa wypracowali rekomendowane standardy bezpiecznej dostawy posiłków. Jest to zestaw procedur, które pozwolą zachować bezpieczeństwo wszystkich osób zaangażowanych w proces dostawy – obsługę restauracji, kurierów i konsumentów. Standardy zostały stworzone przy współpracy z konsultantami do spraw bezpieczeństwa żywności i mikrobiologami. Zostały też skonsultowane i spotkały się z uznaniem Głównego Inspektoratu Sanitarnego.
Celem akcji #bezpiecznedowozy jest edukacja rynku i dzielenie się dobrymi praktykami. Na stronie internetowej akcji udostępniono bezpłatnie kluczowe instrukcje sanitarne potrzebne do realizacji bezpiecznych dowozów posiłków z restauracji. Są one dostępne w formie edytowalnej. Każda firma gastronomiczna może je pobrać i dopasować do swoich potrzeb.
Na stronie bezpiecznedowozy.pl można znaleźć zestaw podstawowych pytań i odpowiedzi związanych z dowozami posiłków w czasach epidemii. Pokazano również konsumentom co oni mogą zrobić, aby zadbać o swoje bezpieczeństwo zamawiając dania z restauracji.
Razem dbajmy o #bezpiecznedowozy. Twócy zachęcają do dzielenia się wiedzą zgromadzoną na stronie bezpiecznedowozy.pl. Wierzą w to, że działając razem i wprowadzając wspólnie odpowiednie standardy możemy ochronić nasze zdrowie.
SWEETS & COFFEE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE I NIEZALEŻNE
CZASOPISMO BRANŻY
> link do aktualnego numeru <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.