Subway wkroczy do Radomia

Udostępnij artykuł

Franczyzowy Subway posiada aktualnie 35 restauracji w Polsce, a siedem kolejnych jest w fazie pre-openingowej. Obecnie restauracje zlokalizowane są w takich miastach jak: Warszawa, Gdańsk, Gdynia, Kraków, Szczecin, Bielsko-Biała, Płock, Łódź, Wrocław, Lublin, Opole, Rzeszów, Częstochowa, Poznań, Pyrzowice (pierwsza restauracja sieci na stacji paliw w Polsce). W przygotowaniu są lokale w Szczecinie, Kielcach, Ostrowie Wielkopolskim, Warszawie, Wałbrzychu i właśnie w Radomiu.

Jak już pisaliśmy, Martin Princ, przedstawiciel spółki na Europę Środkowo-Wschodnią, poinformował nas, że sieć do końca roku będzie liczyła 50 placówek. A plan docelowy to 200 restauracji do końca 2015 roku. Przypomnijmy – na 2010 rok planowane jest uruchomienie przynajmniej 2 tys. nowych restauracji na całym świecie. Firma korzysta z obecnej sytuacji gospodarczej, która daje więcej możliwości pozyskania atrakcyjnych lokalizacji za przystępną cenę.

Subway to sieć franczyzowych restauracji szybkiej obsługi, które oferują przede wszystkim kanapki i sałatki. Firma należy do Doctor’s Associates, Inc. i posiada ponad 33,1 tys. lokali w 90 państwach. Pierwsza placówka Subway w Polsce powstała w Krakowie na Placu Dominikańskim, niedaleko Rynku Głównego.
 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 26.07.2010
Aktualizacja: 26.07.2010