Grudzień to czas spotkań i przygotowań do Świąt Bożego Narodzenia. To idealna okazja dla lokali gastronomicznych aby roztoczyć świąteczną aurę i zainteresować klientów. Jakie napoje wybrać do karty w tym czasie aby było magicznie? Przygotowaliśmy świąteczne receptury, które rozgrzewają i pobudzają kubki smakowe! Absolutny hit grudniowy! Wyjątkowe doznania smakowe i zapachowe gwarantowane. Smakują naturalnie – za sprawą soków owocowych i naturalnych składników – i wyglądają magicznie! Poznaj cztery wyjątkowe receptury.

ROOIBOS HONEY (ulubiony napój Mikołaja)
- 40 ml koncentratu MONIN Rooibos
- 15 ml syropu MONIN Honey
- 100 ml gorącego mleka
Wszystkie składniki podgrzej razem. Udekoruj powstałą piankę mleczną startą gałką muszkatołową.
PIERNIKOWE LATTE
- 20 ml syropu MONIN Gingerbread
- 150 ml ciepłego mleka
- 30 ml espresso
Do wysokiej szklanki wlej syrop, następnie ciepłe mleko i porcję espresso. Udekoruj pisakiem MONIN L’Artiste Red Velvet.
MAGICZNE ŚWIĘTA
- 15 ml syropu MONIN Cloudy Lemonade Base
- 10 ml puree MONIN Yuzu
- 15 ml syropu MONIN Spiced Red Berries
- gorąca woda
Wszystkie składniki wymieszaj z gorącą wodą w szklance. Do dekoracji użyj plaster świeżej pomarańczy, rozmaryn, świeżą żurawinę, wierzch posyp cukrem pudrem i uzyskaj efekt puchu śniegowego!

SPICED BERRIES MULE
- ½ limonki
- 10 ml syropu MONIN Bergamote
- 10 ml syropu MONIN Spiced Red Berries
- 40 ml wódki/ginu
Top up gazowany napój imbirowy. Do wysokiej szklanki wyciśnij limonkę i wrzuć ją do środka. Wypełnij szklankę lodem i wlej syropy oraz alkohol. Wymieszaj i uzupełnij napojem imbirowym. Udekoruj suszonymi cytrusami i borówką.
Masz ochotę na więcej inspiracji? Przyjdź na profesjonalne warsztaty dla barmanów, baristów i innych pracowników gastronomii gdzie przekazujemy konkretną dawkę wiedzy o trendach w branży napojów, przedstawiamy nowości i inspirujemy, pokazując wyjątkowe połączenia smakowe z użyciem syropów premium MONIN.
Tekst powstał we współpracy z MONIN.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.