Świąteczne smaki w Costa Coffee

Udostępnij artykuł
Wrapy z kurczakiem zagrodowym oraz serem camembert, kawy deserowe, rozgrzewające herbaty czy ciasta – te niektóre z propozycji, jakie przygotowała marka w oczekiwaniu na święta.

Wraz z nową Kampanią Świąteczną menu Costa Coffee powiększyło się o dwie nowości z kategorii food. Goście będą mogli spróbować Wrapa z Kurczakiem Zagrodowym – czyli pełnoziarnistej tortilli z kurczakiem, miksem kasz i szpinakiem. W ofercie znajdziemy także opcję bezmięsną. Chodzi o Wrap z serem Camembert, w którym smak sera z północy Francji zestawiony został z miksem kasz, lekko słodkim burakiem i szpinakiem oraz pełnoziarnistą tortillą.

Energia na słodko

Do menu Costa Coffee od listopada powróciły także bestsellerowe świąteczne smaki napojów, ale na wypróbowanie czekają także nowości. Twix Latte to słodka, karmelowo-czekoladowa propozycja na zimowe dni, która powstała przy współpracy z marką Mars. Inspiracją do powstania napoju był batonik Twix, który pojawia się w formie syropu oraz ciasteczka, a całość wieńczy bita śmietana z sosem czekoladowym.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopada 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

W tym sezonie do oferty powracają także ulubione napoje czyli Piernikowa Latte, która w szklance zamyka aromat bożonarodzeniowych wypieków czy intensywnie karmelowa Toffenut Latte. We wszystkich kawach, które w standardzie posiadają bitą śmietanę goście mogą bezpłatnie zamienić ją na jej wegański odpowiednik – Vege krem. Czyli roślinną alternatywę dla śmietanki Flora Plant od firmy Upfield. Propozycja nie zawiera produktów pochodzenia zwierzęcego. W jej składzie znajdziemy białka soczewicy oraz oleje roślinne, a jej smak i konsystencja niczym nie odstępują klasycznej bitej śmietanie z mleka. W świątecznej ofercie Costa Coffee znajdzie się również coś dla tych, którzy preferują inne rozgrzewające napoje. Herbata Premium z iście zimowym połączeniem miodu, rozmarynu, imbiru i cytrusów oraz bardziej korzenna opcja z miodem, kurkumą, imbirem, cytryną i laską cynamonu.

Słodkie chwile

W nowym menu Costa Coffee znajdziemy aż cztery propozycje nowych ciast. Tort pomarańczowo-makowy zaskoczy wszystkich smakiem kremowego mascarpone z lekką nutą cytrusów. Świetnym wyborem będzie także dobrze znany, klasyczny, czekoladowy tort W-Z przełożony kremem śmietanowym. Warto spróbować także Ciasta Słony Karmel z prażonymi orzechami nerkowca oraz Ciastka o smaku migdałowym z masą marcepanową. Słodkie wypieki z menu kawiarni mogą zagościć na stole gości, podczas dowolnej uroczystości. Są dostępne również do zakupu w całości.

Smaki na wyciągnięcie ręki

Wszystkie wyjątkowe smaki z nowego menu, jak i uwielbiane klasyki są teraz dostępne w najbliższej kawiarni Costa Coffee lub z dostawą poprzez Costa Delivery.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 22.11.2021
Aktualizacja: 22.11.2021