Sylwester we włoskim stylu według restauracji Tutto Bene

Udostępnij artykuł
Spotkania na mieście i w lokalach są dla Włochów typowym sposobem świętowania różnych okazji. Czy noc z 31 grudnia na 1 stycznia wygląda u nich podobnie? Jak opisuje Robert Głozak, współwłaściciel Tutto Bene Italian Bistro:
– Mieliśmy okazję spędzić przełom roku w Rzymie. To niezwykłe doświadczenie zainspirowało nas do zaoferowania Polakom nocy sylwestrowej we włoskim stylu w sercu Warszawy. W stolicy Italii wieczór 31 grudnia spędza się w gronie rodziny lub przyjaciół na uroczystej kolacji w ulubionej restauracji. Następnie wspólnie celebruje się tę noc na placach, wyczekując północy, a tym samym przywitania Nowego Roku. 

Atmosfera Nowego Roku w Rzymie pozytywnie nas zaskoczyła i dodała werwy na długi czas. Słońce, gwar ulic i małych knajpek, radośni ludzie na placach Rzymu, gorące kasztany i prosecco, a to wszystko żeby uczcić nadchodzący rok. Sylwester i Nowy Rok, który spędzaliśmy w Rzymie, był dla nas wyjątkowy. Od tamtej pory tylko tak chcemy celebrować ten dzień: z poczuciem, że kolejny rok przyniesie samą dobrą energię. Skrawek tej atmosfery postanowiliśmy zaoferować mieszkańcom Warszawydodaje współwłaścicielka Bistro, Paulina Głozak.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad 2021

>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Sylwestrowa kolacja w rytmie włoskich hitów

Goście sylwestrowej kolacji w Tutto Bene Italian Bistro będą mieli szansę wybrać dania spośród szerokiej oferty przygotowanej specjalnie na ten grudniowy wieczór. Wśród przystawek pojawią się: tatar z tuńczyka z musem avocado, carpaccio z polędwicy wołowej z autorskim sosem Harry’s Bar. Takżde vitello tonnato, czyli plastry cielęciny z sosem tuńczykowym i parmezanem. Następnie podany zostanie krem z langustynek z szafranem, paloną krewetką i dzikim dorszem oraz sorbet z czerwonych pomarańczy sycylijskich z prosecco. Jako danie główne dostępny będzie do wyboru dorsz zimowy Skrei z risotto milanese i sosem  szafranowym oraz rostbef sezonowany z puree truflowym i klasycznym sosem pieprzowym. Włoska kolacja nie mogłaby się oczywiście odbyć bez deseru. Z tego względu szef kuchni serwuje na tę okoliczność czekoladowe brownie z lodami waniliowymi lub rozmarynowy creme brulee.

Dodatkową atrakcją wieczoru będzie muzyka na żywo. Goście będą mieli szansę posłuchać jazzu oraz największych światowych przebojów w wykonaniu muzyków – Krzysztofa Jarosza i Igi Kozackiej.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 30.12.2021
Aktualizacja: 30.12.2021