Sylwestrowe inspiracje na wyjątkowe koktajle, drinki i napoje

Udostępnij artykuł

Sylwester to szampańska zabawa! Towarzyszą jej śpiewy, tańce i swawole, to prawdziwa uczta dla ciała i duszy. Nie powinno w tym czasie zabraknąć wystrzałowych napojów i koktajli! Podpowiadamy jakie receptury są absolutnym must-have na tę okazję. Wybraliśmy topowe receptury, które tworzą aromatyczny zapach i wyjątkowy balans napitku a elementy dekoracji podkreślają jego bogaty smak. Odkryj 3 wyjątkowe receptury Sylwestrowe, które pokochają Twoi goście!

ROOIBOS WINTER MANHATTAN

  • 60 ml whisky (lub innego mocnego alkoholu amerykańskiego)
  • 20 ml czerwonego wermouthu
  • 10 ml syropu MONIN Winter Spice
  • 20 ml koncentratu MONIN Rooibos

Wymieszaj wszystkie składniki z lodem w szklanicy barmańskiej, następnie przelej zawartość do kieliszka koktajlowego. Udekoruj suszoną pomarańczą i anyżem gwiazdkowym.

WINTER FASHION

  • 20 ml syropu MONIN Maple Spice
  • 2 krople Bittersa
  • 1 plaster pomarańczy
  • 40 ml whiskey

Wszystkie składniki wymieszaj razem w niskiej szklance. Dodaj lód i zamieszaj. Udekoruj korą cynamonu.

WINTER GROG

  • 20 ml syropu MONIN Winter Spice
  • 15 ml puree MONIN Raspberry
  • 20 ml rumu
  • 200 ml gorącej wody

Wszystkie składniki podgrzej razem i przelej do szklanki. Udekoruj suszonymi cytrusami, przyprawami korzennymi i żurawiną.

Jeśli ten wpis jest dla Ciebie wartościowy zapraszamy po więcej! Organizujemy bezpłatne profesjonalne warsztaty na terenie całej Polski dla barmanów, baristów i innych pracowników gastronomii gdzie otrzymasz dużą dawkę wiedzy o trendach w branży napojów, przedstawiamy nowości i inspiracje, pokazując wyjątkowe połączenia smakowe z użyciem syropów premium MONIN.

Tekst powstał we współpracy z MONIN.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 27.12.2022
Aktualizacja: 19.12.2022