Thai Wok w Manufakturze

Udostępnij artykuł

Qulinarium w łódzkiej Manufakturze zyskało nowego najemcę . Sieć Thai Wok, dołączając do popularnej kulinarnej strefy wzbogaciła ofertę i sprawiła, że odwiedzający mają jeszcze większy wybór wśród kuchni świata.

Thai Wok w Manufakturze

Thai Wok wraz z azjatyckimi kucharzami i otwartą obsługą zaprasza, by wspólnie z nimi odkrywać i poznawać azjatyckie smaki. W ofercie znajdują się nie tylko makarony z rozgrzanego woka, lekkie makarony bun, azjatyckie, aromatyczne zupy, jak Pho czy Ramen, ale także dania z ryżem do wyboru z ulubionym rodzajem mięsa lub warzyw. Restauracja specjalizuje się w przygotowywaniu Pad Thaia. Ich sekretem są lokalne składniki, przyprawy i zioła, takie jak słodko-kwaśny tamaryndowiec, shiso oraz kapała, których smaku nie da się zastąpić, a połączenie z wysokiej jakości, świeżymi składnikami bez używania polepszaczy smaku sprawia, że na talerzu jest smacznie, zdrowo, kolorowo, niezwykle ciekawie i przede wszystkim aromatycznie.

Nasza strategia inwestycyjna zakłada pojawianie się w największych polskich miastach, dlatego wybór musiał paść na popularne i reprezentatywne miejsce w Łodzi, jakim jest Manufaktura. Decyzję przyspieszył ogromny odzew od naszych łódzkich fanów, którzy z niemałym wyczekiwaniem dopytywali o lokalne otwarcie Thai Woka mówi Bartosz Brusikiewicz, dyrektor generalny i członek zarządu Thai Wok.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Źródło: Thai Wok

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 17.11.2022
Aktualizacja: 17.11.2022