Tomasz Purol szefem kuchni White Marlin

Udostępnij artykuł

Stery w popularnej sopockiej restauracji obejmuje Tomasz Purol, który jest m.in. zwycięzcą piątej edycji programu Top Chef. W związku z tym niebawem w karcie zagoszczą nowości. 1 kwietnia o 19:00 odbędzie się kolacja degustacyjna.

Tomasz Purol jest związany z gastronomią od ponad 20 lat. Pracował m.in. w Park Hotelu w Poznaniu i Szczecinie, hotelu Remes w Opalenicy, restauracji Concordia Taste w Poznaniu czy Blow Up Hall 5050 w Starym Browarze. W 2025 roku zwyciężył w V edycji “Top Chef”, a w 2016 pojawił się jako mentor w “Top Chef. Gwiazdy od kuchni”.

White Marlin to restauracja premium, która znajduje się na plaży w Sopocie, przy Alei Wojska Polskiego 1.

Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2022
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Raport Dostawców Horeca 2022

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.