Tydzień włoski w Restauracji Śródmieście Południowe

Udostępnij artykuł
Specjalne menu zostało przygotowane przez szefa kuchni lokalu – Sylwestra Drężka. Wydarzenie odbędzie się w pierwszym tygodniu miesiąca i potrwa dokładnie od 2 do 8 marca.

Jak zapowiadają organizatorzy, w ramach skrócenia oczekiwania na ciepłe dni i smaki wakacji, postawiono na włoskie smaki, połączone z twistem szefa kuchni. W ramach tygodnia specjalnego można skosztować specjalnych dań. W menu znalazła się focaccia z burratą, pomidorkami cherry i bazylią (20 zł), rotondi z cielęciną, szałwią, masłem palonym i kiszoną cytryną (38 zł), saccottini (sakiewki) z gorgonzolą i gruszką w sosie pietruszkowym (40 zł), pappardelle szpinakowe z pomidorami suszonymi, salami piccante i serem Primo Sale (35 zł), a na fanów słodkości czeka deser z ricotty, z wanilią, szałwią i białym winem (20 zł).

Zachęcamy też do lektury wywiadu ze współwłaścicielką Śródmieścia Południowego – Moniką Jędrzejewską i szefem kuchni Sylwestrem Drężkiem.

Cały wywiad publikujemy w:
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LISTOPAD / GRUDZIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 02.03.2020
Aktualizacja: 03.03.2020