W Przeworsku powstaną nowe hotele

Udostępnij artykuł

– Projekt przewiduje wykonanie robót izolacyjnych posadzkowych i dociepleniowych w pomieszczeniach piwnicznych. Lokale na parterze i poddaszu zostaną przystosowane do celów hotelowych poprzez wykonanie ścian działowych, wydzielenie części na sanitariaty, wykonanie nowych podłóg drewnianych oraz schodów, malowanie ścian oraz wykończenia ścian listwami ozdobnymi. W zakresie zagospodarowania poddasza przewidziane są roboty związane z wykonaniem dociepleń styropianem i ścianek z płyt kartonowo gipsowych – podają przedstawiciele UM w Przeworsku. Ponadto w budynkach założone zostaną instalacje m.in.: co. i wentylacji wraz z kotłownią gazową, ciepłej i zimnej wody, gazowe, elektryczne.

Nad wykonaniem projektu będzie czuwał konserwator zabytków. Inwestycja ma zostać ukończona na przełomie czerwca i lipca 2011 roku. Termin składania ofert mija 2 sierpnia br.

Skansen Pastewnik to pomysł urzędników Przeworska na ratowanie drewnianego budownictwa. Projekt jest jeszcze w realizacji. W założeniach ma zostać stworzone typowe galicyjskie miasteczko – z rynkiem pośrodku – oraz model tradycyjnej galicyjskiej wsi. Obecnie jeden z obiektów pełni funkcję hotelarską i gastronomiczną. Wielokrotnie otrzymywał tytuł Mistrza Campingu i Caravaningu.
 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 12.07.2010
Aktualizacja: 12.07.2010