Warszawa: Stolica Lodów Pączków poszerza portfolio

Udostępnij artykuł
Dotychczas goście mieli okazję odwiedzać lokale marki przy ul. Pełczyńskiego 14, Wrocławskiej 21, Dzieci Warszawy 31, Przy Agorze 26, Batalionów Chłopskich 75 i Noakowskiego 6 (w formacie take and go). Siódmy lokal działający pod tym brandem zaprosił pierwszych gości na Wolę, konkretnie na ul. Jana Kazimierza 32 w sobotę 25 stycznia.

Nowy lokal zaserwuje pączki, lody, kawę, herbatę, ciasta, Milkshakes, świeżo wyciskane soki czy gorącą czekoladę. Spróbujemy też pączków m.in. z różą solonym karmelem, porzeczką z żurawiną, advocatem czy bitą śmietaną, drożdżówki z nutellą czy czereśnią, lodów w kilkunastu smakach i różnych ciast.

Stolica Lodów produkuje lody naturalne metodą tradycyjną tylko z najwyższej jakości składników. W swojej ofercie posiada ponad 200 różnych smaków lodów – klasyczne, wytrawne, vege, alkoholowe oraz bez cukru.  Lokal posiada własne zaplecze produkcyjne składające się z najlepszych, najwyższej jakości maszyn produkcji włoskiej, które są wyposażone w najnowocześniejsze rozwiązania technologiczne, dzięki czemu lody mają nie tylko wspaniały, wyrazisty smak, ale także mają delikatną, kremową konsystencję, co wyróżnia je na tle konkurencji. Komponenty wybierane do wyrobów są zawsze najwyższej jakości, świeże i pełne smaku. Pełnotłusta śmietanka i świeże mleko to podstawa naszych receptur. Z kolei w Stolicy Pączków w menu można znaleźć różne wersje deserów na bazie z równo naszych lodów, jak i pączków, a także kompozycje obu tych produktów. MilkShakes, pączki z bitą śmietaną, czy z lodami to tylko część propozycji. Dla fanów naleśników przygotowano różne wersje tego specjału: na słodko i na wytrawnie, razem ponad 15 pozycji. Zaplecze produkcyjne wyposażone jest w wysokiej jakości sprzęt, co pozwala na kontrolę na każdym etapie produkcji – od wsypania mąki do mieszalnika, przez formowanie pączków i smażenie oraz obracanie wszystkich pączków na raz w smażalniku, aż do nadziania ich zawsze identyczną ilością nadzienia oraz staranne polanie pączków lukrem.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LISTOPAD / GRUDZIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 27.01.2020
Aktualizacja: 27.01.2020