Już od pierwszego dnia wiosny osoby ceniące kuchnię wegetariańską lub wybierające lżejsze dania dostaną do ręki specjalną kartę z nowościami. Jakie propozycje znajdziemy w lokalach Grupy Jarczyński?
Dania wegetariańskie nie od dzisiaj są w naszej karcie. Zdaję sobie sprawę, że kojarzymy się głównie z wysokiej jakości mięsem, świeżymi rybami oraz owocami morza. Teraz jednak postanowiliśmy zadbać bardziej o naszych gości myślących szczególnie o zdrowiu i swojej linii. Nasi kucharze przygotowali przepyszne dania. Inspirowali się kuchniami świata. Warto więc odbyć smakowitą wycieczkę i po kolei odkrywać nowe smaki w naszych restauracjach. To będzie podróż pełna świeżości, ponieważ na wiosnę używamy sporo nowalijek – mówi Artur Jarczyński, właściciel.
Der Elefant – wykwintna wiosna
Jako przystawkę Der Elefant zaserwuje kolorową sałatkę ze świeżych warzyw i szpinaku z pieczonym kozim serem, a także pestkami dyni. Nowością będzie także dwukolorowy krem z cukinii. Amatorów pożywnych dań lokal zaprosi na marokański tadżin w warzywami i ciecierzycą. Na deser – zielone orzeźwienie – sorbet z owoców kiwi z bazylią.
Jeffs – Spring Break
Będzie kalifornijsko – na przystawkę tatar z avocado z nowalijkami. Potem wege burger z warzywami. Na deser zielony koktajl.
Podwale 25 – ciesz się lekkością
Na Podwalu goście mogą zamówić dwie zupy: chłodnik z ogórka z nowalijkami lub krem z gruszki i pietruszki oraz sałatkę z nowalijek w sosie koperkowym. Na głodniejszych czeka stek z kalafiora z batatami oraz puree z zielonego groszku, a na deser mus kokosowy z malinami i duszonymi daktylami.
Szwejk – świeżość z polskich pól
Szwejk zaprosi swoich gości na chłodnik z rzodkiewką i świeżym koprem, placki z cukinii z sosem miętowym z kolendrą (dla peskatarian wersja z łososiem wędzonym), a na deser słodkie malinowe mascarpone z granolą.
Otto – obiad we włoskim słońcu w lokalu Grupy Jarczyński
Otto zaczyna od mocnego, włoskiego akcentu – to zielone minestrone. Oprócz tego w wiosennym menu znajdzie się pizza z mozzarellą, rzodkiewką i szczypiorkiem. Na deser – kokosowe chia z musem wiśniowym.
Bazyliszek – święto wiosny u cioci z Warszawy
Na przystawkę Bazyliszek zaprosi na zupę krem z selera, tagliatelle ze świeżymi szparagami
i migdałami lub gołąbki z młodej kapusty z kaszą jaglaną, marchewką i grzybami. Na deser coś co każde dziecko, nawet duże lubi najbardziej – naleśniki z owocami i sosem waniliowym.
Motywem przewodnim wszystkich dań są nowalijki i młode warzywa. Chcemy, aby goście nie tylko cieszyli się u nas wiosną, ale też nabierali sił od wszystkiego, co się z nią kojarzy – witamin, świeżości i kolorów.
Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2022
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.